Editura Evenimentul si Capital

„Miorița” de Lehliu-Gară: trei ciobănași au ucis un fotbalist cu briceagul de tăiat miei

Autor: | | 3 Comentarii | 2865 Vizualizari

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare cu privire la cererile de plasare în arest la domiciliu a trei tineri din Călăraşi care, în 2015, au ucis un fotbalist cu şapte lovituri la un club de fiţe din Lehliu-Gară.

Fraţii Ionuţ şi Lucian Tudor şi Samuel Milea au cerut clemenţă judecătorului Dorel Matei ca să le înlocuiască arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pentru a petrece câteva luni cu familia înainte să meargă ani grei la închisoare.

 La prima instanţă, primul a primit 22 de ani cu executare, iar ultimii doi câte 12 ani, după ce în anul 2015 s-au îmbătat tustrei cu două carafe de vin, au mers la discoteca din Lehliu-Gară, s-au luat la bătaie cu fotbalistul Ioan Coroian, iar Ionuţ Tudor l-a ucis cu şapte lovituri de cuţit. „Noi avem sute de oi, vaci, porci…În maşină obişnuiam să avem un cuţit pe care îl foloseam la tăiatul oilor. În seara respectivă s-a nimerit să iau pe mine geaca în buzunarul căriea se afla cu- ţitul, care era stil briceag”, a spus Ionuţ Tudor, cel care a comis crima.

„Tăiaţi porci cu briceagul?”, a întrebat, ironic, judecătorul. „Era un briceag mai mare…Îmi pare rău de situaţia în care s-a ajuns. Mă gândesc la familia victimei şi la familia mea, mă gândesc şi la mine, că îmi irosesc viaţa”, a răspuns tânărul. „Îmi place formularea aceasta, s-a ajuns! E ca şi cum ai spune afară plouă. Niciodată nu e o vină personală”, l-a apostrofat magistratul. „Nu am avut nicio secundă intenţa să îl ucid. A fost o reacţie spontană. Nu am realizat în ce situaţie gravă se află”, a mai spus Ionuţ Tudor.

Cum s-au petrecut faptele

Fratele său, Florian Tudor, a relatat cum s-au desfăşurat faptele: „Am intrat în discotecă cu ceilalţi doi. Victima l-a văzut pe fratele meu, l-a pupat şi a zis: ce faci frăţioare, când te-ai liberat? Eu cu Milea am intrat şi căutam o masă. După câteva minute m-am întrebat unde este fratele meu şi am ieşit în holul discotecii, unde l-am văzut pe fratele meu ghemuit, curgându-i sânge din gură. În spatele bodyguarzilor era victima care îi împingea încercând să-l mai lovească. (…) Victima era deja afară când am început să ne batem toţi patru. La un moment dat a căzut şi eu i-am mai dat doi pumni. Când m-am ridicat am văzut că am mâinile pline de sânge şi reflexia cuţitului fratelui meu. Şi eu am avut cuţit, dar nu l-am folosit. Avem sute de oi, vaci, porci”.

Avocata l-a întrebat pe Florian Tudor ce l-a determinat să acţioneze violent. „Am reacţionat violent datorită primei altercaţii şi eram într-o stare emoţională deosebită văzând că fratele meu e plin de sânge. Nu era mare disproporţia dintre noi şi victim, noi trei la un loc aveam greutatea victimei. Victima a sărit afară la bătaie. Victima a fost coleg de cameră cu fratele meu în penitenciar şi s-a liberat cu şase luni înainte. Nu înţeleg de ce a avut victima a avut un comportament agresiv”

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate