Editura Evenimentul si Capital

O minoritate la nivel global, ocultă şi influentă. România cititorilor

Autor: | | 3 Comentarii | 1467 Vizualizari

O postare destul de recentă pe Facebook a unui cunoscut jurnalist (şi politician) român, prin care acesta întreba, pe bună dreptate, care e ideea cu parada LGBT, a generat o adevărată aversă de zeci de comentarii – pertinente sau nu – din partea multor facebook-işti. Nu vom discuta comentariile.

Pe scurt, aceste manifestări democratice şocante, cu tentă exhibiţionistă, ale minorităţii homosexuale au loc în multe ţări creştine de pe mapamond şi chiar şi în Israel. Evoluţii cu aspect carnavalesc, voit şocant, prin care doar vârful aisbergului este făcut vizibil, vrând să-i fie remarcată şi acceptată existenţa întregului – dusă până nu demult în anonimat – acordândui-se drepturi cetăteneşti depline de către autorităţile politico-legislative ale statului.

Vechi documente din istorie consemnează că, în general, înclinaţiile homo şi heterosexuale ale ambelor sexe erau la fel acceptate şi se manifestau ca ceva normal, atât în civilizaţia Greciei antice, cât şi în cea a marelui Imperiu Roman, dar şi în unele comunităţi arabe, chiar şi-n zilele noastre. Doar apariţia şi răspândirea creştinismului a pus aparent capăt manifestărilor homosexuale deschise, care, în bună parte au trecut în clandestinitate. Sintetic, despre homosexualitate se poate spune că e vorba despre o deviaţie congenitală a unora sau una dobândită în timp (în condiţii obligatorii de abstinen- ţă), a altora. Cea din urmă se manifestă cel mai adesea, cu precădere, în comunităţi restrânse, de acelasi sex, obligate să convieţuiască neîntrerupt mai mult timp.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Faptul că, de-a-lungul vremurilor, aflându-se că mulţi eminenţi creatori de artă şi cultură, filozofi, oameni de afaceri sau filantropi etc., au avut ori au alte orientări sexuale, i-a făcut pe mulţi să creadă că deviaţia sexuală presupune sensibilităţi psihoafective aparte de ale celorlalţi muritori de rând. Când, de fapt, manifestarea este generată doar de programul genetic al fiecărui individ ori forţat, prin dobândire în timp. Fenomenul dobândit, bine ascuns, nu a ocolit niciodată nici mediul slujitorilor bisericii şi, mai ales, cel monahal, de orice confesiune. Prin urmare, la nivel global, comportamentul homosexual poate fi întâlnit fără deosebire în toate straturile societăţilor, indiferent de gradul lor de cultură şi există o adevărată solidaritate subterană de grup, de sus şi până jos, aidoma oricărei minorităţi oculte de pretutindeni.

Scandalul mult mediatizat la noi cu privire la comportamentul sexual al unor cunoscute feţe bisericeşti, nu pare a fi o mare noutate pentru mulţi. În literatura română, autori clasici ori moderni au surprins cu umor aspecte marginale ale vieţii în astfel de comunităţi închise. Rămâne un mister (?) pentru consumatorii de ştiri autohtoni, de ce autoritatea decizională a BOR nu decretează rapid demiterile, caterisiri şi emite doar îndemnuri de retragere benevolă spre mănăstiri. La mănăstiri? De ce nu în viaţa laică, acolo unde le e locul?!

Loading...

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate