Ministrul Sănătăţii, despre cazul doctorului Gheorghe Burnei. Vlad Voiculescu:" Fie Dr. Burnei are doar o problemă de corupție, fie avem o problemă gravă de sistem". Replica DURĂ a unei jurnaliste:"Cine ești tu să-ți dai cu părerea?"

Ministrul Sănătăţii, despre cazul doctorului Gheorghe Burnei. Vlad Voiculescu:" Fie Dr. Burnei are doar o problemă de corupție, fie avem o problemă gravă de sistem". Replica DURĂ a unei jurnaliste:"Cine ești tu să-ți dai cu părerea?"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a postat, pe Facebook, un mesaj în care susţine că a solicitat Colegiului Medicilor un punct de veder referitor la acuzaţiile de malpraxis la adresa chirurgului Gheorghe Burnei, înainte ca medicul să fie săltat de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie într-un caz de corupţie instrumentat de un magistrat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Vlad Voiculescu susţine că a solicitat, vineri, şi că i s-a răspuns că nu a fost înregistrată nicio plângere împotriva şefului Clinicii de Ortopedie de la Spitalul "Maria Curie", medicul Gheorghe Burnei, la Colegiul Medicilor, "instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri. Ministrul Sănătăţii a primit şi replica jurnalistei Luiza Vasiliu, cea care a dezvăluit pe site-ul casajurnalistului.ro cazul unei fete despre care susţine că suferit 11 operaţii şi zace la pat după ce Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe ea.

Redăm, în continuare, textul postat de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

“De frica oamenilor de a vorbi, de asta mi-e groază, uite câți și câtă vreme au tăcut”, îmi scrie cineva în această dimineață pe facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu te băga, că nu te pricepi la medicină. Cine ești tu să-ți dai cu părerea dacă un medic a operat bine sau nu? Asta am tot auzit în ultimul an, inclusiv de la colegi jurnaliști", ne spune Luiza Vasiliu, autoarea investigației de mai jos.

Colegii și prietenii Luizei Vasiliu au dreptate. Munca unui medic poate fi și uneori trebuie să fie evaluată de alți medici. Am transmis ieri o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor - instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii.

Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de ÎNCREDERE ÎN CÂTEVA INSTITUȚII CHEIE.

În completare, un citat din articolul de ieri: "Medicii au vorbit doar sub protecția anonimatului pentru că îi paralizează frica de Burnei. Gheorghe Burnei e unul dintre Profesorii care controlează sistemul medical din România. Din cauza asta, pe el nu-l mai controlează nimeni."