Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a declarat că toate măsurile pe care le-a anunţat împreună cu premierul Victor Ponta pe zona socială au susţinere bugetară, scrie Agerpres.

„Plecând de la creşterea salariului minim pe economie, majorarea tuturor pensiilor de la1 ianuarie 2015 cu 5%, creşterea alocaţiilor pentru cei 500.000 de copii care provin din familii care primesc alocaţie de sprijin, astfel că fiecare familie care primeşte ajutorul de sprijin va primi în plus căte 42 de lei, pentru fiecare copil pe care-l are în întreţinere. De asemenea, dublarea alocaţiei de hrană zilnică pentru copiii din sistemul de protecţie specială şi din şcolile speciale care nu s-a mai majorat de şase ani. Nu vorbim doar de cei 60.000 de copii din sistemul de protecţie specială, ci şi de cei 25.000 de copii din şcolile speciale. Pentru toţi, alocaţia zilnică de hrană va creşte de la opt lei acum, la 16 lei de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie 2015, va creşte şi alocaţia de hrană zilnică pentru cele 43.000 de persoane vârstnice aflate în sistemul de protecţie specială. Vorbim de asemenea, de creşterea indemnizaţiei pentru persoanele cu dizabilităţi cu 16 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015, de care vor beneficia un număr de 730.000 de persoane. Toate aceste măsuri se regăsesc bugetate în următorul exerciţiu financiar 2015. Mai mult decât atât, vreau să precizez că sub nici o formă anul 2015 sau anul 2016 nu vor reprezenta vreun an fiscal, în care taxele sau impozitele să crească. Nicio taxă şi niciun impozit nu vor creşte în România. Nu se pune problema să nu existe susţinerea financiară pentru toate măsurile în anul 2015 pentru că au fost bugetate într-un mod foarte clar”, a afirmat ministrul Rovana Plumb.

Ea a adăugat că şi cota unică va fi păstrată pentru că există angajamentul făcut la începutul anului 2012 când românii au votat alianţa USL, iar atunci Guvernul s-a prezentat cu un program pe care îl respectă.

De asemenea, ministrul Muncii a spus că aceia care susţin că măsurile sociale ar reprezenta pomeni electorale dau dovadă că nu pot ieşi din logica austerităţii şi nu au în vedere decât tăieri de salarii şi de pensii şi „sunt dezumanizaţi”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate