DUPĂ ZECE ANI ÎN NATO. Ministrul Mircea Duşa: „Avem buget pentru modernizarea şi înzestrarea Armatei României”

DUPĂ ZECE ANI ÎN NATO. Ministrul Mircea Duşa: „Avem buget pentru modernizarea şi înzestrarea Armatei României”

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a declarat că, în 2014, bugetul Armatei e mai mare decât în anii precedenți. Drept urmare, susține oficialul MApN, sunt bani pentru înzestrare și modernizare. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de de preluare a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre de către generalul-maior Nicolae Ciucă.

Ceremonia de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc, astăzi, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre (SMTF).  Generalul-locotenent Mircea Savu a predat comanda generalului-maior Nicolae Ciucă, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa. „După mai mulţi ani în care bugetul apărării a scăzut, în anul 2013 am avut o creştere, care a permis relansarea procesului de modernizare şi înzestrare al Armatei României”, a declarat, după ceremonie, ministrul Mircea Duşa.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a subliniat că această creştere se reflectă şi în bugetul pe anul 2014, ceea ce va asigura continuitate programelor derulate. De zece ani în NATO Totodată, Mircea Duşa a trecut în revistă principalele evenimente ale acestui an, precizând că vor fi organizate activităţi importante pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică la care vor fi invitate oficialităţi din cadrul organizaţiei şi ţărilor membre.

Referitor la numirile pe funcţiile libere de conducere din structurile ministerului, ministrul Duşa a spus că se vor face în mod transparent, prin publicarea acestora şi organizarea de concursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

La activitate au participat şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.