Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Educației: Dacă Tobă a plagiat, ar trebui demis. Dacă nu este demis, mă retrag eu

Mircea Dumitru
Autor: | | 1 Comentarii | 490 Vizualizari

Într-un interviu pentru revistat 22, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a spus că l-a avertizat pe premierul Cioloș că, dacă nu se iau „măsuri administrative” în cazul în care se dovedește că ministrul Petre Tobă a plagiat, va pleca din Executiv.

Eu însumi am ridicat chestiunea și am spus că sunt foarte neliniștit, că sunt într-o poziție inconfortabilă să accept o astfel de poziție, foarte onorantă de altfel, atunci când există aceste suspiciuni foarte bine argumentate și credibile - cel puțin din ce am văzut în presă. Dar, dacă se dovedește că este vorba de plagiat, în măsura în care nu vor fi luate măsuri administrative și politice, eu mă retrag din acest guvern. Fără niciun fel de rezervă, i-am comunicat asta și d-lui prim-ministru Cioloș”, a relatat Mircea Dumitru.

El a mai spus că CNATDCU are termen de zece zile să analizeze contestația lui Ponta la decizia de plagiat. „În privința dosarului Victor Ponta, acesta a depus o contestatie vineri, 15 iulie. Într-un interval de 10 zile, comisia de contestații, care va fi numită de Comisia de științe juridice a CNATDCU, urmează să prezinte propriul său verdict pe baza căruia eu, ca ministru, urmează să duc la îndeplinire prevederea legală: dacă acest verdict va fi în continuare cel de plagiat, voi semna ordinul de retragere a titlului de doctor al d-lui Victor Ponta. În caz contrar, voi lua o decizie în acel moment”, a explicat ministrul Educației.

El a recunscut că a existat impresia că ministerul Educației „a ezitat” în luarea unor decizii. „Mai trebuie spus însă că mecanismul care funcționează acum și care a și dat verdict de plagiat în cazul tezei de doctorat a d-lui Victor Ponta a fost pus în funcțiune în timpul ministeriatului profesorului Adrian Curaj. Instituția care este abilitată să facă aceste evaluări există, funcționează și are în momentul de față multe dosare, mai ales la Comisia de științe juridice și la Comisia de apărare, care vor fi examinate în perioada imediat următoare. CNATDCU a pornit cu greu, a existat și impresia că lucrurile nu vor fi tranșate, că ritmul în care s-au mișcat lucrurile a fost foarte lent și că ministerul ezită în luarea unor decizii”,  adeclarat Mircea Dumitru.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate