Ministerul Sănătății demarează o anchetă la Spitalul din Bacău, după ce un copil a fost legat cu un ham de pat

Ministerul Sănătății demarează o anchetă la Spitalul din Bacău, după ce un copil a fost legat cu un ham de pat

Ministerul Sănătăţii cere anchetă la Spitalul judeţean de Urgenţă din Bacău, după ce în presă au circulat imagini cu un copil legat cu un ham de patul unei secţii pediatrice.

Secretatul de stat în ministerul Sănătății Raed Arafat susţine că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la faţa locului.

"Ministerul Sănătăţii face un apel către conducerea Consiliului Judeţean Bacău, în subordinea căruia se află spitalul, pentru a face o evaluare cât mai urgentă şi pentru a începe o anchetă a situaţiei. Ministerul Sănătăţii a luat legătura cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bacău pentru a ajuta la verificarea şi rezolvarea situaţiei prezentate în mass-media. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Copilul a fost internat la secția de pediatrie a Spitalului judeţean de Urgenţă din Bacău pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă şi a fost diagnosticat cu faringo-amigdalită acută, potrivit Mediafax. Totodată, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bacău (SJU) a confirmat, sâmbătă seara faptul că în inventarul aceastei unități medicale există două hamuri folosite pentru a lega copii internați de pat. ,,Nu este o practică permanentă în spital, dar pentru siguranța micilor pacienți, a celor mai agitați, am cumpărat acest ham. Nu îl folosim decât în cazuri izolate. Vorbim, repet, de siguranța copilului. Micuțul nu era abandonat, mama sa era și ea internată în spital într-o altă secție.”, a explicat medicul Aurelia Țaga, director medical la Spitalul Județean Bacău, potrivit Agerpres.  În același timp, managerul spitalului spune că respectivele hamuri au fost cumpărate din cauza lipsei acute de personal medical. În secția de pediatrie a SJU Bacău la cei 44 de pacienți aflați în stare de internare, sâmbătă, erau două asistente medicale și doar două infirmiere, în condițiile în care normativele prevăd un asistent la 10 pacienți. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ghinioniștii anului 2013. VEZI cui i-a întors norocul spatele
  • Norocoșii lui 2013. VEZI ce politiceni au avut noroc cu carul anul trecut
  • Cele patru STÂNCI ce au provocat ACCIDENTUL lui Michael Schumacher pe PÂRTIE. Petele de SÂNGE au rămas imprimate în ZĂPADĂ | FOTO
TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
  • VIRALE în 2013. TOPUL celor mai vizionate clipuri de pe YouTube-ul românesc
  • TOP 10 fenomene MISTERIOASE cărora oamenii de știință nu le-au găsit o explicație | GALERIE FOTO
  • De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare

Ne puteți urmări și pe Google News