Editura Evenimentul si Capital

EVZ ani

Ministerul Mediului anunță finalizarea unui proiect pentru arii naturale protejate

Autor: | | 0 Comentarii | 438 Vizualizari

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunţă finalizarea proiectului „Realizarea de seturi de date spaţiale în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000, având în vedere optimizarea facilităţilor de administrare a acestora”, al cărui beneficiar este Direcţia Biodiversitate din cadrul instituţiei proprii.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013” şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 35 de luni, începând cu data de 1 februarie 2013. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) a fost de 40.679.022 lei.

Prin intermediul acestui proiect, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a urmărit revizuirea limitelor pentru ariile naturale protejate din România şi siturile Natura 2000 în vederea creşterii preciziei acestora şi asigurării conformităţii lor cu cerinţele Directivei INSPIRE.

Scopul acestui proiect l-a reprezentat creşterea gradului de protecţie a biodiversităţii şi a patrimoniului natural al României prin realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate în concordanţă cu legislaţia comunitară, inclusiv a siturilor Natura 2000, în vederea optimizării managementului ariilor naturale protejate şi a expunerii seturilor de date spaţiale aferente ariilor naturale protejate în format INSPIRE, conform legislaţiei în vigoare.

Obiectivele proiectului au fost următoarele:

- Realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE şi creşterea gradului de disponibilitate a acestora, pentru ariile naturale protejate de interes naţional, conform specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE, prin realizarea unui studiu pentru realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate prin trasarea detaliilor topografice a acestora, în contextul îndeplinirii obligaţiilor/ cerinţelor CE asumate prin Tratatul de aderare şi realizarea seturilor de date spaţiale.

- Creşterea gradului de conştientizare a factorilor de interes cu privire la necesitatea realizării de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate din România în concordanţă cu legislaţia comunitară, cu respectarea specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE;

- Întărirea capacităţii instituţionale a Direcţiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în vederea creşterii competenţelor privind managementul ariilor naturale protejate din România.

Rezultatele obținute în urma derulării acestui proiect sunt:

- studiu privind realizarea de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate din România conţinând date geospațiale conform specificațiilor INSPIRE pentru minim 1400 de arii naturale protejate

- studiu privind analiza trasării limitelor ariilor naturale protejate din România;

- raport de notificare a ANCPI asupra realizarii de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, emis în vederea facilitării raportării către CE a seturilor de date spațiale;

- set de date geospațiale pentru minim1400 de arii naturale protejate, conform specificațiilor INSPIRE;

- anunţ de presă privind lansarea proiectului publicat;

- anunţ de presă privind finalizarea proiectului publicat;

- conferinţe de presă naţionale organizate;

- conferinţe regionale organizate cu privire la închiderea proiectului;

- 450 de persoane informate cu privire la prezentul proiect;

- materiale publicitare pentru promovarea proiectului (1 placă pentru amplasare permanentă postată la sediul proiectului, 450 de mape de prezentare realizate și distribuite participanților la conferințele organizate prin proiect, 1.000 de flyere, 8 bannere, 50 de afişe, 30 etichete autocolante realizate pentru echipamentele achiziţionate în proiect).

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
09:13 PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 08:57 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 08:56 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 08:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 08:50 Dragnea: Nu demisionez! Statul Paralel TREBUIE să DISPARĂ. NU mă SPERIE nici IOHANNIS, nici HELLVIG, nici PAHONȚU, nici KOVESI, nici alții 19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 17:00 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „ Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate