Editura Evenimentul si Capital

Militarii Brigăzii 9 “Mărășești”, în Georgia, la exercițiul multinațional “Agile Spirit 17”

Autor: | | 0 Comentarii | 280 Vizualizari

Peste 1200 militari din șapte țări, între care și 45 români, aparținând Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” participă la exercițiul multinațional “Agile Spirit 17”, în Georgia. Exerciţiul este organizat în cadrul „Black Sea Rotational Force 17” şi are ca scop antrenarea în comun în vederea creşterii nivelului de interoperabilitate pentru participarea la operaţii întrunite şi multinaţionale.

Militarii români se instruiesc alături de 1200 de militari din Armenia, Bulgaria, Georgia, Letonia, SUA și Ucraina, urmând un program intense de pregătire în două locații din țara gazdă, Akhaltsikhe și poligonul Orpholo. “În cadrul exercițiilor tactice s-au exersat, cu succes, proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate. Nivelul ridicat de pregătire al militarilor dobrogeni, dobândit pe timpul participării la exerciții naționale şi internaționale, cât şi în teatrele de operații, s-a putut observa pe timpul antrenamentelor care au inclus trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare”, a transmis lt Mirela Gheorghe.

O bună parte dintre militarii Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”, participanți la exercițiu, aparțin Batalionului 911 Infanterie “Capidava”. Aceștia au experiența participării la misiuni în teatrele de operații din Irak, Kosovo sau Afganistan. Ieri, în Poligonul Orpholo, în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori a exercițiului, comandantul detașamentului românesc, locotenent colonel Gheorghe Gherghe, comandantul Batalionului 911 Infanterie “Capidava”,  a primit o plachetă de la comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Vlad Gheorghiță, și a fost felicitat pentru modul profesionist în care militarii români și-au îndeplinit misiunea. 

Exerciţiul  “Agile Spirit 17” este organizat în cadrul „Black Sea Rotational Force 17”. Până în 15 septembrie, militarii participanți vor executa antrenamente în comun cu partenerii, trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, deplasări în câmpul tactic, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control. BSRF – 17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. (Foto Slt Alin Mihai Bratu)  

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate