Un milion de PĂSĂRI sunt UCISE zilnic. Cine sunt CRIMINALII

Un milion de PĂSĂRI sunt UCISE zilnic. Cine sunt CRIMINALII

Pisicile sălbatice ucid, anual, 316 milioane de păsări, iar pisicile domestice ucid anual alte 61 milioane de păsări, deci peste un un milion de păsări cad pradă zilnic pisicilor în Australia.

Datele despre păsări ucise de pisici au apărut într-un studiu publicat în jurnalul „Biological Conversation”. Peste 99 de procente dintre păsările ucise de pisici care sunt specii native.

„Toată lumea ştie că pisicile ucid păsări, însă acest studiu arată că, la nivel naţional, anvergura fenomenului este uimitoare şi ar putea să fie cauza începutului dispariţiei multor specii”, a declarat conducătorul studiului, prof. John Woinarski din cadrul Universităţii Charles Darwin. Potrivit prof. Sarah Legge din cadrul Universităţii Naţionale Australiene, cercetătorii au combinat datele obţinute şi în studii efectuate anterior.

Într-un prim studiu asupra impactului naţional pe care pisicile le au asupra păsărilor din Australia, prof. Legge a declarat că „am analizat inclusiv caracteristicile pentru care păsările sunt mai expuse la atacul pisicilor”. Păsările de dimensiuni mici şi medii, păsări care îşi fac cuibul şi se hrănesc la sol, şi cele aflate pe insulele izolate sau în zonele aride sunt cele expuse cel mai mult riscului de a cădea pradă pisicilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii de ştiinţă estimează că există aproximativ 11 miliarde de păsări pe întreg teritoriul Australiei şi au sugerat că pisicile ucid, anual, aproximativ 4% din populaţia păsărilor. „Avem indicii că pisicile ucid 338 de specii native de păsări, dintre care şapte sunt pe cale de dispariţie”, a precizat prof. Legge. „Asta înseamnă aproape 60 la sută din speciile pe cale de dispariţie din Australia”, adăugat Legge. Comisarul pentru specii pe cale de dispariţie, Sebastian Lang, a declarat că Guvernul Australiei a alocat deja 30 de milioane de dolari în proiecte privind reducerea ameninţării pe care o reprezintă pisicile sălbatice. „Proprietarii responsabili de animale de companie pot contribui la diminuarea impactului pe care-l au pisicile domestice prin castrarea lor şi ţinerea în interiorul clădirilor”, a mai precizat Lang, potrivit theguardian.com.