Mihai Daraban, CCIR: Profitul companiilor să ajungă și în comunitate

Mihai Daraban, CCIR: Profitul companiilor să ajungă și în comunitate

Companiile ar trebui să se concentreze mai mult pe acțiunile de responsabilitate socială, iar de profitul acestora trebuie să beneficieze și societatea.

Câștigul unei companii trebuie să ajungă și în mediul în care își desfășoară business-ul, pentru că aceste beneficii trebuie să se simtă pe orizontală, a spus Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei conferințe organizate de CCIR. Direcționarea unei părți din impozit pentru organizații este un instrument folosit de toată lumea, dar nu se știe exact direcția celor 2%.

„În legătură cu direcționarea a 2% din impozit, toți folosesc această componentă fiscală, ca s-o numim așa, însă e greu de spus către ce direcții. Nu cred că există decât ANAFul probabil ca instituție care să ne prezinte o statistică despre cum își distribuie pe de o parte societățile, pe de altă parte persoanele fizice, acel 2% din impozit”, a mai spus președintele CCIR.

CCIR a organizat, alături de Camera de Comerț Federală a Austriei, conferința „CSR și Conformitate”, eveniment ce analizează detaliile responsabilității sociale corporatiste și importanța stabilirii de obiective de responsabilitate socială (CSR) în activitatea corporațiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Protocol cu Ministerul Educației

Președintele CCIR a reamintit că a semnat, acum două luni, un protocol cu Ministerul Educației, privind sprijinirea școlilor profesionale așa încât acestea să furnizeze personalul de care are nevoie mediul de afaceri.

„Este un proces delicat, ministrul Educației și-a manifestat întreaga disponibilitate, la fel ca și staff-ul său. Eu sunt convins că există mulți anticorpi în sistemul de educație românesc, pentru că, din păcate, trebuie să recunoaștem, învățământul românesc cu economia reală au fost două linii paralele, nu s-au ciocnit niciodată și nu s-au sfătuit vreodată despre necesarul de forță de muncă”, a afirmat Daraban.

Anticorpii din Educație sunt reprezentați de profesorii care nu vor să-și piardă catedrele, consideră acesta. Dascălii se concentrează în continuare pe pregătirea unui personal care probabil nu are nimic de-a face cu zona economică respectivă.

„Se pregătesc mecanici auto la Piatra Neamț și silvicultori la Mioveni. Din păcate, cifra de școlarizare și pregătire în zona respectivă este determinată de existența cadrelor didactice și nu de mediul de afaceri”, a mai spus Daraban.