Paza de coastă a raportat: 345 de migranți au fost salvați lângă Tripoli, peste 100 de persoane s-au ÎNECAT. FOTO

Paza de coastă a raportat: 345 de migranți au fost salvați lângă Tripoli, peste 100 de persoane s-au ÎNECAT. FOTO

Mai mult de 100 de imigranți s-au înecat pe coasta de vest a Libiei deoarece barca lor a fost supraîncărcată, au anunțat aseară oficialii din Tripoli.

Potrivit Milano-askanews,  aproximativ o mie de migranți au fost salvați în trei operațiuni diferite în Libia  în timp ce încercau pe diferite bărci nesigure să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa. „Chiar acum, mai mult de 1.000 de oameni plutesc în 7 bărci, notează sursa menţionată. ONG-ul german Lifeline a fost blocat pe mare timp de 5 zile cu 300 de imigranți la bord, fără posibilitatea de a intra în vreun port.

Garda de coastă a preluat 16 supraviețuitori de pe  barca, martorii spun că nava a pornit cu 120-125 de imigranți la bord.  Separat, gărzile de coastă au declarat că au adus pe țărm peste 300 de migranți din cel puțin două ambarcațiuni migrante din Tripoli.

Problema migrației a crescut în ultimii ani în agenda politică europeană, numărul persoanelor care au fugit de război și sărăcie a crescut îngrijorător.

Ne puteți urmări și pe Google News

Libia este unul dintre principalele puncte de plecare pentru migranții care încearcă să treacă în Europa pe mare, de obicei în ambarcațiuni gonflabile, furnizate de contrabandiști, care adesea se prăbușesc sau se sparg.  Unii ajung în apele internaționale în care speră să fie luați de navele internaționale, dar un număr tot mai mare este interceptat de protecția de coastă sprijinită de UE și returnaţi în Libia. 

Plecările au crescut din 2014, când conflictul din Libia sa înrăutățit și, mai mult de 650.000 de migranți au trecut de atunci Mediterana. Dar traficul a încetinit în ultimul timp, deoarece rețelele de contrabandă de pe coasta Libiei au fost întrerupte sub presiunea Italiei.  În acest an, peste 11.400 de sosiri din Libia au fost înregistrate de ministerul de Interne al Italiei, cu peste 80% mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anilor 2016 și 2017.