Editura Evenimentul si Capital

#MeToo. Efectele perverse ale scandalului din PSD

Autor: | | 1 Comentarii | 1561 Vizualizari

Pentru că premierul Mihai Tudose s-a supărat într-o noapte pe Liviu Dragnea, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul de ştiinţe exacte Liviu Pop, a intrat într-un nemeritat con de umbră, lipsindu-ne, printre altele, de mulţumirile sale anticipate pentru lucruri deja întâmplate. Însă, asta nu înseamnă că învăţământul stă pe loc.

De exemplu, senatoarea pesedistă Liliana Sbîrnea a convins ieri Camera Deputaţilor să abroge prevederea legală potrivit căreia educatorii și învățătorii trebuie să absolve studii universitare de licență, în profilul postului, pentru a-și continua activitatea în funcțiile didactice. Dacă şi senatorii vor fi de acord, la următoarea remaniere a guvernului Tudose vor fi numiţi miniştri doar din rândul educatorilor, pentru nu a face de râs nivelul academic al membrilor actuali ai cabinetului. Eventual, pot fi şi unele excepţii, dar doar pentru cei care au absolvit la particulară şi au aprofundat la Academia SRI, gen premierul şi vicepremierul fără portofoliu.

Parcă simţind noul trend al educaţiei naţionale, Universitatea Bucureşti a introdus cursuri de etică şi integritate academică la toate facultăţile sale, pentru nivelul de masterat şi doctorat, iar de la anul şi la nivelul programelor de licenţă. Astfel, vor fi aprofundate noţiuni care ţin de plagiat şi autoplagiat, precum şi de standardele şi reglementările în domeniu, ca şi de măsurile antiplagiat disponibile, cu avantajele şi limitările lor. Cu o astfel de pregătire, absolvenţii Universităţii Bucureşti au şanse ca şi inexistente să ajungă membri ai guvernului în viitorul apropiat. Dacă benzina şi Robor-ul nu au aşteptat izbucnirea crizei din PSD ca să o ia în sus, produsele din supermarket-uri s-au scumpit încetişor în ultimele zile fără să se prindă prea multă lume. Murăturile de toate felurile sunt, deplin meritat aş zice, din nou la mare preţ.

Un alt efect perves al izbucnirii nervoase a domnului Tudose a fost punerea în umbră a prestaţiilor folclorice ale minunatului ministru al Agriculturii care este Petre Daea. Geaba duduie ţara de sărbători ale recoltei dacă vocea lui nu răsună cum s-ar cuveni. A măsurat vreun institut de sondare cât au suferit oile noastre? Şi programul de guvernare a profitat ca să-şi mai tragă o ţâră sufletul greu hăituit. El, săracul, dacă ar putea grăi, sigur s-ar jura că vrea să le facă pe plac lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, dar dacă economia nu-l ajută, ce vină are dumnealui? Tot cu ocazia Săptămânii vesele a PSD, s-a descoperit că demisiile se aprobă sau nu prin votul majorităţii, fapt ce le-a descurajat pe Doina Pană şi Olguţa Vasilescu să-şi încerce şi ele norocul, cot la cot cu colegele lor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, în CEx. Tot o formă de agresiune e şi asta. Aşteptăm să-şi povestească tristele experienţe pe #MeToo, varianta pentru abuzuri politice.

Din nefericire pentru guvernanţi, preşedintele Iohannis a pus, deocamdată, capăt scandalului din sânul partidului lui Dragnea, acceptând cele trei propuneri de miniştri, a căror medie intelectuală nu afectează prestigiul prim-ministrului. Dacă vor să aibă parte de alte clipe de neatenţie ale poporului de la lucrurile serioase, este imperios necesar ca PSD să o pună rapid de un nou război intestin. Potenţial are!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate