Editura Evenimentul si Capital

Meseriile și profesiile căutate în Europa, după Brexit, în vara anului 2017. Taurii îmbunătățesc calitatea vieții, Săgetătorii fac compromisuri │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 4847 Vizualizari

Cu toate că Occidentul așteaptă 10-15 milioane de persoane să fie angajate în această vară, în general sezonieri, angajatorii sunt foarte departe ca să fie optimiști. Calitatea și pregătirea persoanelor care accesează formularele de angajare este în continuă deteriorare. Firmele și particularii cred că vor angaja mult mai puțină forță de muncă decât le trebuie, din cauza personalului necorespunzător sau absent.

HOROSCOP Pe 22 mai s-au născut Richard Wagner, Sir Laurance Olivier, Sir Arthur Conan Doyle, Charles Aznavour, Barbara Parkins, Răzvan Theodorescu, Constantin Rauţchi, Florea Dumitrache, I.C. Chiţimia, Octav Grigorescu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Vasilisc, Marcel, Sf. Părinţi de la al II-lea Sinod Ecumenic, Sofia, doctoriţa.

Foarte, foarte dimineața, în jurul orei de cumpăna a zilelor, pe 21 mai, Soarele a intrat, în mod convențional, în Zodia Gemenilor.

Tradiţional, în „Gromovnicul lui Heraklie împărat” se arată că: „de intră Soarele în zodia Geamăn, nimic nu se mai pune în pământ, că se usucă şi se face galben ca aurul lui Midas!

HOROSCOP Midas a fost, spune legenda, un preaputernic rege din Creta, un rege minoic. Nici el, nici supușii lui nu erau bogați, mai curând trăgeau mâța de coadă. Săraca pisicuță, de unde o fi venit vorba? Făcând un mare serviciu zeilor, Midas a cerut ca răsplată ca orice atinge el să se transforme în aur. Zis şi făcut! La început atât el cât şi supuşii lui au fost bucuroşi nevoie mare... sărăcia nu mai exista pentru ei! Aşa că au organizat un ospăţ mare. Dar, vai, orice atingea regele Midas, mâncare, fructe, vin, apă... se transforma în aur! La început toată lumea a râs, dar după o săptămână regele murea de sete şi de foame! Cu ultimile puteri a invocat zeii să-i ia înapoi darul lor. Zis şi făcut, dar zeii au transformat şi toate obiectele de aur în ceea ce fuseseră mai înainte. Minoicii au rămas mai săraci decât fuseseră pentru că pierduseră pentru totdeauna oportunitatea ca să devină bogaţi. Atenţie, deci, la ce vă doriţi!

Acum poate că înţelegeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de ce tot ce se pune în pământ după 22 mai este ca aurul lui Midas!

HOROSCOP Dragi lupi, padwani și hobbiți, iată ce am mai găsit în curierul de Bruxelles. O statistică, mai curând o prognoză, pentru vara anului 2017, în ceea ce privește necesarul de forță de muncă pe piața unui grup de țări din Europa. Aceste țări sunt: Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia, Olanda și Austria. În condițiile în care Marea Britanie este exclusă din statistică, autorii studiului spun că față de vara anului 2016, pe piața Occidentului există o creștere de 8,2% de cereri de angajare, în vara anului 2017. Firmele și particularii sunt, însă, de un optimism bine temperat: doar 27% dintre ei cred că o să găsească pe cineva corespunzător pentru anagajare.

Dintre aceste posturi libere, peste 68% sunt sezoniere: viticultori, culegători, arboricultori – în general mână de lucru slab calificată, țărani cu oarecare îndemânare în activitatea respectivă.

Instalatori, gunoieri, servante, menajere, agenți de întreținere sunt cei mai căutați. Dintre profesii: inginerii și informaticienii.

Serviciile sunt, de departe, pe primul loc. Construcțiile și industria nu mai recrutează mult. Nici 5,2%, respectiv 8,1% din totalul ofertelor de angajare. Particularii, firmele mici, mai ales, angajează mult, acolo este o mare variație a forței de muncă, cu un procent de înoire de peste 60%.

Angajatorii spun că pe măsură ce trece timpul, candidații sunt din ce în ce mai prost pregătiți și că au dificultăți în a găsi profilul corespunzător, aceast caz în proporție de 82%. Sunt domenii, ingineria în special, unde nu sunt candidați, există penurie de forță de muncă, aceasta este reclamată de angajatori în proporție de 79%. La chestionarul studiului au răspuns 736.560 firme și particulari, din țările menționate.

Studiul spune că în această vară, în Occident, în statele menționate sunt așteptate, spre anagajare, între 10 și 15 milioane de persoane. În studiu nu sunt menționate câte posturi de prostituate și de hoți sunt libere în Europa.

Un procent mai mare, sau mai mic, din oferta Occidentului va fi ocupat și de români. Nu sfătuiesc pe nimeni să muncească pentru alții, pentru străini.

HOROSCOP Dar, mi s-a făcut o surpriză. În weekend curtea mi s-a umplut de rudele mele de sânge, venite să mă sărbătorească ca pe patriarhul lor, șeful familiei. Au venit din Germania, Italia, Franța, Austria, Danemarca dar și din State, Canada și Brazilia. S-au înțeles între ei și au adus și clanul de finlandezi al lui Pekka. Pe unii nu-i văzusem aievea, în carne și oase, de zeci de ani. Cu brațele pline de copiii născuți pe meleaguri străine, dar care vorbesc perfect românește, nu ca fotbaliatorii noștri. Care copii se uitau la mine, la cățeii mei, la aricii mei, la căsuța mea, la livada mea, cu ochișorii mari, uimiți, se uitau ca la o legendă vie.

Ceea ce m-a impresionat la românii mei de pretutindeni a fost o anumită liniște, calm și destindere. Zâmbeau și ți se uitau în ochi. Nici urmă de isteria, tristețea și paranoia din țară. Au și ei probleme, beteșuguri, credite și datorii, dar au nimerit bine, într-un mediu civilizat, acolo unde i-am trimis, ca să scape de sărăcie și de să moară și capra lor. Mi-au făcut cadouri, dar cele mai prețioase sunt o cană albastră trasă în argint, cu stema Statelor și semnătura olografă a lui Kennedy și cartea lui Laura Ackerman Smoller, teza ei de doctorat, ”History, Prophecy and the Stars”.

Vor să-mi facă un gard nou, o altă magazie și un garaj, să aranjeze grădina, să-mi facă acoperiș electric solar și să-mi schimbe mașina, vechea mea Rosinantă. Le-am dat comanda pe loc repaus și le-am spus că eu sunt pustnicul cu Înălțarea, nu cu altceva! Copiii au înțeles că mă înalț mâine, așa că au început să-și împartă cățelușele, care fugeau și lătrau la ei cu codițele între lăbuțele din spate. Ce mai, Babilonul a fost un loc liniștit pe lângă pustnicia mea! S-a râs mult și s-a lăcrimat la despărțiri. Fiecare a plecat după cum a avut avion. Au rămas finlandezii și cu cei din State, așa că mă grăbesc să mă alătur lor la focul de tabără de seară-noapte, unde se spun povești, se mănâncă cartofi copți în spuză și se bea nemaipomenita țuică de Văleni.

Să nu uit să vă amintesc, că, așa cum am spus, președintele Hassan Rohani a fost reales în Iran!

Mulțumesc mult, mulțumesc din inimă tuturor celor care mi-au scris la dom.profesor@gmail.com și le reîntorc urările însutit și înmiit!

Cu toate că aș spune, precum Goethe, să se opreacă clipa, nu pot decât să mă rog de bunul Dumnezeu ca mâine să fie, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Astăzi este posibilă o schimbare favorabilă, noi informaţii îţi permit să abordezi o problemă personală, mai veche, dintr-un alt unghi. Perseverează, rezolvarea poate că este aproape! Un Marte slab aspectat disarmonic cu Mercur arată ceva vorbe, o mică bârfă sau o discuţie nelămurită. Prima parte a zilei este sub semnul lui Marte – efort şi dinamică. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, şi vorba câtecului, aşa stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news !”. In a doua parte a zilei lucurile par să se aranjeze într-o ordine cât de cât fireasca.

TAUR Te preocupă îmbunătățirea calității vieții tale. Eşti gata să abordezi un nivel superior. Dar, mai sunt lucruri de îndeplinit, pe care tu le consideri doar formalităţi. Nu sfida amănuntele! Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie . Din nou probleme de uzură, de faulturi de joc, în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să vă faceţi atâtea gânduri pentru orice amănunt. Zodia Gemenilor, începutul ei, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate.

GEMENI La serviciu, sau unde activezi, trebuie să-ţi precizezi cât mai exact sarcinile tale, ca să te achiţi de ele onorabil. Treci printr-o perioadă sabatică în care nu prea vrei să faci efort! Trebuie să te concentrezi asupra cadrului general, a strategiei, în general şi atunci şi micile detalii care te obsedează şi enervează vor cădea la locul lor. O discuţie din a doua parte a zilei îţi poate clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control. O propunere sau chiar o ofertă, dacă nu azi, atunci mâine. Cu toate că pare foarte avantajoasă, fii foarte atent la detalii, manifestându-ţi totodată entuziasmul pentru proiect. Cere mai multe informaţii pentru a lua o hotărâre.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
12:03 Ponta a dat lovitura în Parlament: PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților! 08:40 "HOȚUL" PONTA SE bate cu "PENALUL" DRAGNEA. Un conflict pentru neliniștea PSD, plus posibila răsturnarea a lui Dăncilă. EDITORIAL DE DAN ANDRONIC 11:06 Băsescu ARUNCĂ BOMBA! România este în PERICOL. Procedura care a generat ALERTĂ în rândul guvernanţilor 09:53 Dan Andronic anunţă procedura de INFRINGEMENT împotriva României pentru NERESPECTAREA prezumției de NEVINOVĂȚIE în dosarele PENALE 10:28 Ludovic Orban, AUDIAT la Parchetul General. A fost chemat pentru a se constitui parte vătămată în dosarul în care a fost achitat 23:24 Dragnea: „SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI nu este o soluție, dar NU AVEM de GÂND să FIM INACTIVI” 22:10 TEXTUL DENUNȚULUI făcut de Orban împotriva premierului Dăncilă. ÎNALTĂ TRĂDARE, uzurparea funcției și DIVULGARE de informații nepublice - FOTO 16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE

Articole salvate