Editura Evenimentul si Capital

Mesaj pentru Klaus Iohannis: Adio şi n-am cuvinte, domnule preşedinte!

Jurnalistul Petre M. Iancu (sursă foto youtube)
Autor: | | 4 Comentarii | 1116 Vizualizari

Jurnalistul Petre M. Iancu i-a transmis câteva rânduri pline de dezămăgire președintelui Klaus Iohannis printr-un articol publicat astăzi. Petre M. Iancu a descris reacția lui Iohannis de ieri faţă de situaţia Antenelor în cazul evacuării dispusă de ANAF, ca fiind una care atacă justiţia.

Într-un articol publicat pe Deutsche Welle, jurnalistul Petre M. Iancu i se adresează preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Acesta este textul integral preluat de pe pagina site-ului dw.com:

Nu sunteţi singur în durerea dvs, domnul preşedinte. Vă sunt alături mulţi. Şi vă înţeleg. Vă e alături şi vă înţelege o ţară-ntreagă. Ţara Antenelor. Dar ce spun? O lume întreagă vă este aproape. Căci aţi vorbit.

Şi aţi fost auzit. Chiar şi pe Facebook. Iar Facebook este pretutindeni. Facebook vede şi aude tot. Şi nu iartă nimic. Vi s-au retras câteva mii de like-uri într-un răstimp mai scurt decât ar zice peşte un ins volubil, nu un taciturn ca dvs. Ce bine vă şedea când insistaţi să rămâneţi filosof! Şi ce s-au mai rugat de dvs. oamenii! Cum care? I-aţi putut oare uita pe cei care cu mic cu mare au ieşit să împiedice în toamna anului 2014 un cataclism? V-a cuprins amnezia? Aţi refulat flegmele pe care vi le lipea sistematic de obraz Antena 3?

Vi s-a şters din memorie că n-aţi mai îndrăznit să vă confruntaţi cu rivalul politic în studioul voiculescian? Cu toate acestea, s-a evitat acapararea de către Victor Ponta a funcţiei supreme graţie celor care au înfruntat şicanele şi ostilitatea birocraţiei de la ambasadele şi consulatele terţetului Meleşcanu-Marga-Corlăţean. Au ieşit, au stat, pe ger, pe ploaie, la cozi interminabile, au revoluţionat faţa politică a României, alegându-vă. Acum regretă.

Regretă şi că au insistat să nu mai tăceţi aşarnat. Fiindcă tăceaţi, au mai ieşit odată, colectiv, în stradă, după incendiul de la Colectiv, spre a pune capăt orgiei de fărădelegi, corupţie, injustiţie, a unei clase politice încremenite în desconsiderarea neamului. Cu greu aţi înţeles că trebuie să vă arătaţi între ei. Aţi urmărit "cu mare atenţie şi preocupare". Căci ei vă debarcaseră adversarul, şef de guvern.

Apoi, în fine, aţi vorbit. Mai întâi cu faptele. Aţi semnalizat suflării politice resuscitarea USL. Ca semn al învierii sinistrei formaţiuni v-aţi trimis „consiglierul”, cum deloc întâmplător i se spune fostului om de casă PSD-ist al lui Adrian Năstase, apoi PNL-ist, al lui Crin Antonescu, pe faimosul Dan Mihalache, să vă reprezinte alături de figura de proră a antenelor voiculesciene. Pe lângă neinvitatul predicator Gâdea, directorul televiziunii lui Felix, infractorul securist aflat acuma după gratii, conul Mihalache Dan, ce vă conduce cabinetul şi deci vă reprezintă, s-a afişat la München, la o întrunire a conaţionalilor dvs. saşi. Apoi în SUA, la o întâlnire cu Donald Rumsfeld.

Or, „birds of a feather flock together”, domnule preşedinte. Nu vă pot bănui că n-aţi cunoaşte varianta germană sau românească a acestui proverb. „Gleich und gleich gesellt sich gern!” Sau, pentru că sunteţi preşedinte al României, să-i dăm o mână de ajutor memoriei dvs. poate amorţite ori aflate sub stare de asediu şi să precizăm: „Spune-mi cu cine te-nsoţeşti ca să să-ţi spun cine eşti”.

Da, chiar aşa, acum că v-a revenit graiul, spuneţi deschis: Cine sunteţi dvs, până la urmă, domnule preşedinte? Căci nu vă recunosc! Nu sunteţi cel care promitea „un alt fel de politică?” Nu sunteţi omul care se angaja să respecte, ca preşedinte, independenţa justiţiei, neamestecându-se în treburile ei, cum e firesc în orice stat de drept?

Nu sunteţi. Căci aţi vorbit. Aţi spus textual, spre marea, eterna ruşine a lui Kaus Werner Johannis: “...că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. …(Iar)abordare(a) heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă. Prin discuţii aşezate şi calme, până la urmă se găsesc soluţii convenabile."

V-aţi permis deci, din poziţia de şef de stat, să atacaţi justiţia. O putere care ar trebui să fie şi să rămână deopotrivă independentă şi respectată. Or, dvs. aţi sugerat că este negociabilă. Că legea nu e aceiaşi pentru insul de rând şi atotputernicii Antenelor. Aţi criticat justiţia însăşi cu o ferocitate demnă de o cauză mai bună, desfiinţându-i sentinţa definitivă. Pe care aţi apreciat-o, vai, ca fiind un „banal motiv administrativ”. Apoi aţi ras, verbal, şi instituţia care a încercat în fine, într-un târziu, să o impună, prin recuperarea, ce-i drept impardonabil tergiversată, a unei părţi a averii furate de la toţi românii de oligarhul securist Dan Voiculescu.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate