Editura Evenimentul si Capital

Feriți-vă de „medicii” șarlatani veniți din străinătate!

Autor: | | 5 Comentarii | 3933 Vizualizari

S-au înmulțit cazurile în care suferința unor bolnavi din România este exploatată pe sume importante de așa ziși doctori. Fără patalama, veniți de pe alte meleaguri, aceștia acordă consultații în te miri ce locații sau, mai grav, supun pacienții unor tratamente empirice sau inutile. Motiv pentru care Colegiul Medicilor din București atenționează populația să nu cadă în plasa unor escroci internaționali.

Medicii din străinătate care nu au drept de practică în țara noastră pot efectua acte medicale numai cu avizul Colegiului Medicilor din România. Și aceasta în condițiile în care s-a constatat că „în presă și pe rețelele sociale sunt promovate sesiuni de consultații pentru o „a doua opinie medicală”, având loc în camere de hotel sau alte spații improvizate. Astfel de acțiuni, desfășurate fie ca act filantropic, fie ca parte a unor campanii de racolare a pacienților de către unele clinici, trebuie să se desfășoare conform legii”, se stipulează în mesajul organizației din Capitală.

Persoane fără responsabilități

Trebuie reținut că acești doctori nu au nicio responsabilitate față de statul român și pacienții din țară. Așa că, în lipsa acestor avize, publicul poate fi „păcălit” prin invocarea unor titluri științifice false sau chiar de către persoane fără pregătire medicală. De asemenea, apare riscul „comercializării suferinței prin recomandarea unor tratamente și investigații nenecesare”, odată ce persoana care acordă consultații o face în afara cadrului legal și a controlului organizațiilor profesionale. „Ca instituție care asigură respectarea de către medici a obligațiilor care le revin față de pacient și de sănătatea publică, Colegiul Medicilor din București atrage atenția asupra acestei situații. Pacienții sunt sfătuiți să solicite persoanei care acordă consultații prezentarea avizelor și să nu apeleze la consultații oferite în afara unităților medicale.”

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Adresați-vă medicilor abilitați!

Totodată, pe de altă parte, specialiștii noștri susțin dreptul pacientului la a doua opinie medicală și consideră că sunt binevenite ajutoarele colegiale de la medicii din alte țări, în condițiile în care România se confruntă cu o criză de cadre medicale, în urma „exodului” în Occident, în urma căruia peste 14.000 de cadre medicale au părăsit țara.

Diagnostic închipuit 

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate