Editura Evenimentul si Capital

Medicii de la „Obregia” cer schimbarea directorului

Autor: | | 0 Comentarii | 0 Vizualizari

Experţi de elită ai psihiatriei româneşti au semnat un memoriu prin care cer ministrului Sănătăţii, Cseke Atilla, demiterea directoarei Monica Boeru de la conducerea instituţiei, care are o altă specialitate decât psihiatria.

„Pentru prima oară în istoria de 87 de ani a Spitalului "Al Obregia", unitatea princeps a psihiatriei romanesti, managerul spitalului a fost destituit şi înlocuit cu un medic de o altă specialitate, proaspat destituit pentru lipsa de performanţă managerială din poziţia de manager a Spitalul Sf. Pantelimon”, se arată în protestul semnat de 16 medici ai spitalului, majoritatea şefi de secţie.

Mai exact, medicii reclamă faptul că de la sosire noul manager este însoţit mereu de un bodyguard.

„Una din problemele majore cu care se confruntă bolnavii psihici este stigma. Faptul că directorul spitalului este însoţit în permanenţă de un bodyguard este unic în psihiatria din România şi din oricare dintre ţările care respectă recomandarile ONU şi ale Comunităţii Europene. Aceasta produce nemulţumirea şi revolta pacienţilor şi a colegilor psihiatri din străinătate, de exemplu Prof.dr. Heinz Katschnig coordonatorul din partea Comunităţii Europene a proiectului de reformă a îngijirilor psihiatrice din Romania”, se mai arată în protestul medicilor.

Noul manager mai este acuzat că nu înţelege problematica specifică psihiatriei şi a îngrijirilor specifice, ceea ce are consecinţe asupra deciziilor luate.

„Ca urmare, deciziile nu au fost deloc discutate în prealabil, ci direct comunicate, în stil dictatorial corpului medical. Practic, doamna manager stă complet izolată în cabinetul său, nu funcţionează niciun secretariat, orice tentativă de contact fiind descurajată în mod ostentativ, la uşa cabinetului stând permanent de paza un bodygard, care nu face parte din personalul angajat al spitalului”, se mai arată în protestul psihiatrilor.

Ei solicită ministrului Sănătăţii numirea urgentă în postul de manager a unei persoane competente în managementul unui spital clinic de psihiatrie.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate