Editura Evenimentul si Capital

Măsuri antiteroriste. Gările și intrările de la metrou, păzite de trupe speciale

Deși nivelul de alertă teroristă nu a fost schimbat, autoritățile păzesc punctele aglomerate din țară de teama atentatelor. În Turcia, au fost arestați doi teroriști care voiau să însângereze Anakara în noaptea dintre ani FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 0 Comentarii | 1863 Vizualizari

Forțe înarmate în stradă, după dejucarea tentativei de atentat terorist din Ținutul Secuiesc în care era planificată detonarea a 20 de bombe chiar de Ziua Națională a României. Teroriștii aveau legătură cu Jobbik și luptau pentru refacerea Ungariei Mari

Procurorii DIICOT împreună cu autorități cu competențe în asigurarea securității antitero au reușit să-l rețină și pe cel care l-a instigat pe inculpatul Beke Istvan Attila să plănuiască un atentat terorist cu declanșarea simultană a 20 de bombe (numite codificat „pizza”), în Târ gu Secuiesc, în timpul defilării prilejuite de Ziua Națională a României. Szocs Zoltan, președinte al HVIM Transilvania, a fost reținut miercuri pentru încălcarea ordinii constitu ționale și a Legii antitero, fiind prezentat ieri Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT, cu sprijinul Serviciului Român de Informații (cel care a sesizat cazul și legăturile grupării Mișcarea pentru Tineret 64 de Comitate -HVIM cu partidul radical ungar Jobbik, condus de controversatul indezirabil Vona Gabor, partid ce instigă la federalizarea României), au reușit să probeze faptul că membrii extensiei din România a HVIM Ungaria urmăreau să realizeze obiectivul revizionist- separatist al refacerii Ungariei Mari, „inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva etnicilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului «Ținut Secuiesc», ca etapă a procesului ce vizează refacerea «Ungariei Mari»”, după cum rezultă din referatul DIICOT.

Războiul promis în jurământul de credință

De altfel, acasă la Szocs Zoltan, mentorul lui Beke Istvan Attila, au fost găsite steaguri ale Ungariei Mari și broșuri cu caracter iredentist ce au fost folosite la acțiuni pe teritoriul României. „... voi persecuta trădătorii, necredincioșii și dușmanii, îi distrug în război până când își vor primi pedeapsa” este doar un pasaj din jurământul de credință pe care îl depun membrii grupării extremiste ce activează în patru din județele țării: Cluj, Covasna, Harghita și Mureș.

Temeri pentru Revelion

Deși nivelul de alertă teroristă era ieri neschimbat (albastru precaut), în urmă cu două zile la Aeroportul Otopeni călătorii au fost amprentați și verificați dacă prezintă urme de substanțe periculoase, după cum ne-a declarat un pasager care s-a îmbarcat spre Europa de Nord. De ieri, 37.000 de mii de angajați ai MAI, printre care și trupele speciale de intervenție ale Poliției Române, patrulează în punctele fierbinți ale mai multor orașe din țară, pentru asigurarea securității. În București, ieri, erau păzite de oameni înarmați Gara de Nord și gurile de metrou.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate