Editura Evenimentul si Capital

De ce merele din Hipermaketuri nu au nici un gust dar arată ca abia culese? Tratamentul PERICULOS prin care sunt frăgezite | VIDEO

Merele din Hypermarketuri arată ca date cu ceară, deoacere sunt tratate cu SmartFresh
Autor: | | 1 Comentarii | 4493 Vizualizari

Aproape toate merele, care par veșnic proaspete, vândute de supermarketurile din întreaga lume, sunt supuse tratamentului cu SmartFresh, un inhibator de etilenă inventat de gigantul mondial în domeniul produselor chimice Dow Chemical. Practic mărul fezandat cu SmartFresh rămâne proaspăt, impecabil, apetisant, și pare abia cules din pom și după 12 luni de la recoltare. Despre riscurile pe care le implică această metodă de conservare nu se vorbeşte aproape deloc. Sunt sume colosale în joc şi companii deosebit de puternice.

Potrivit unui documentar al postului TV France 1, operaţiunea de conservare durează în sine două secunde: în camerele frigorifice în care sunt depozitate fructele, conservantul este eliberat sub formă de gaz, inhibând hormonul vegetal responsabil cu înmuierea şi coacerea fructului și ulterior alterarea lui. Merele astfel tratate îşi păstrează prospeţimea cel puţin un an chiar şi în condiţiile în care sunt scoase din camerele cu atmosferă controlată.

Deşi panoul agăţat la intrarea în camera în care are loc tratamentul cu SmartFresh arată că respectivul gaz este deosebit de toxic („Pericol de moarte”) în cazul în care este inhalat, cei implicaţi în procesul de conservare explică scurt, fără detalii suplimentare, că fructele nu numai că nu sunt toxice, ci îşi şi păstrează, nealterate de trecerea timpului, toate valorile nutritive.

Jurnaliştii francezi dezvăluie că, din păcate, există un singur studiu – independent – care lămureşte exact ce presupune utilizarea de SmartFresh. Practic, în timp, din măr nu mai rămâne mare lucru: după o lună, fructul îşi pierde cam 25% din calităţi iar după un an devine un “fruct vid”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate