Editura Evenimentul si Capital

Mărțișorul PSD. Cu cât cresc salariile bugetarilor!

Autor: | | 0 Comentarii | 5762 Vizualizari

Conform calendarului de măriri salariale, aprobat și legiferat de Guvernul PSD încă din vara anului trecut, de astăzi cresc salariile bugetarilor. Ele se vor vedea, efectiv, abia la sfârșitul lunii. Până atunci, iată câteva exemple de salarii „la stat”

Mult așteptatele majorări salariale, promise bugetarilor încă de anul trecut, ar trebui să intre în vigoare de astăzi. Pentru o parte din bugetari, mai precis angajații din sistemul sanitar (medici și asistenți în mod special), salariile au crescut, de la miezul nopții, aproape ca Făt Frumos, într-o zi cam cât ar fi trebuit să crească în patru ani.

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (astăzi, n.r.), vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, spre exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă, în mod evident, vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Aceasta susține că deja se văd efectele creșterilor salariale care au început să fie aplicate, treptat, de anul trecut din iulie, de la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare.

Măsurile au deja efect

„Ne-am bucurat să constatăm că, încă de anul trecut, s-a redus exodul medicilor cu aproape 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, susținea Vasilescu.

Pentru angajații din sistemul de învățământ, majorările sunt de doar 20%, ceea ce s-ar adăuga la majorarea de 5% aplicată de la 1 ianuarie anul curent, ajungându-se astfel, la un total de 25% pe anul în curs.

Legea salarizării unitare prevede că „cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.”

Sunt însă și alți bugetari fără studii superioare sau funcții, pentru care se dublează salariul. EVZ vă prezită câteva exemple din noile grile salariale care intră în vigoare de astăzi și care ar trebui să se vadă pe fluturașii de salarii pe care bugetarii îi vor primi pentru luna martie.

​Salarii de bază funcţii didactice auxiliare

Funcție / 1 ianuarie 2018 / 1 martie 2018

- Administrator financiar grad I / 3.031 lei / 3.638 lei

- Pedagog școlar, laborant; grad IA, Informatician / 2.678 lei / 3.213 lei

- Analist programator gradul I / 2.518 lei / 3.021 lei

- Instructor-animator, instructor educaţie extraşcolară treapta I A / 1.926 lei / 2.312 lei

Laborant treapta I / 1.944 lei / 2.333 lei

Salarii noi în Sănătate

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X