Editura Evenimentul si Capital

Marius Vintilă, despre "mioritica dispariţie a doamnei Guerrilla": 50 de oameni au rămas fără joburi

14-06/marius-vintila-foto-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 1750 Vizualizari

Anunţul Radio Guerrilla, de pe pagina de Facebook, că de la 1 iulie până la toamnă, "postul intră în vacanță", l-a făcut pe Marius Vintilă să răbufnească "de la 1 Iulie Radio Guerrilla încetează şi emisia online trecând din moarte clinică în moarte definitivă". El atrage atenţia că deşi varianta oficială este că “ne reauzim la toamnă”, postul se va închide, iar 50 de oameni vor rămâne fără slujbă.

"Pot să garantez că managerul corijent Mihaiu nu va trece clasa”, scrie Marius Vintilă, pe pagina sa de Facebook. El mai spune că încetarea emisiei ar surveni în urma faptului că radioul nu și-a plătit drepturile de difuzare a muzicii şi că Liviu Mihaiu, directorul postului, ar fi fost văzut la sediul lui Adrian Sârbu.

Adrian Popescu, pr&marketing Guerrilla, a declarat pentru paginademedia.ro că DJ-ii vor intra în vacanță, iar postul va continua că difuzeze muzică.

"Încetarea emisiei survine în urmă faptului că radioul nu şi-a plătit drepturile de difuzare a muzicii. Din câte ştiu eu, în 2011 avea deja doi ani de când nu le plătise. Că şi alte facturi ( curent etc ) asta fiind principalul motiv pentru care nimeni nu cumpără radioul deşi e de vânzare de câţiva ani. Când am plecat din radio le-am spus lui Dobro şi Mihaiu în şedinţa că după câte îi cunoşteam, după cât dezinteres aveau faţă de radio şi echipa, după acerbia cu care îşi urmăreau doar interesul propriu, vor închide radioul într-un an jumate. Le-a luat mai mult cu trei luni să îl facă să horcăie şi încă zece luni să îl şi deconecteze de la aparate", comentează Marius Vintilă.

"Radio Guerrilla a fost un proiect aproape genial al lui Răzvan Exarhu. Din nefericire un proiect născut într-un context unde binele individual a două starlete cu creierul micşorat de greutatea propriului ego a contat atât de mult încât ideea că acel bine individual se regăseşte de fapt în binele colectiv al echipei s-a pierdut în grămadă de şuturi în gură pe care le-au tras celorlalţi şi unul altuia. 

Trompetele lui Mihaiu gen "Guerrilla nu se preda", "un radio al societăţii civile !!!" etc., nu au reuşit să ascundă găunoşenia unui personaj care din funcţia de director le scria angajaţilor un e-mail ( în Ianuarie anul acesta ) că radioul nu mai are bani să îi plătească deci "să mai mănânce şi pe acasă pe la mama în următoarele luni." Nu este minunat? Oare asta i-au spus şi lui cei de la TVR când i-au scos emisiunea? 

Unul din motivele pentru care am scris acest text e faptul de neînţeles că cele două vedetuţe ( Dobro şi Mihaiu ) care conţin fiecare amestecul personal de incompetenţa, imaturitate, impostură şi infatuare, reţeta cu care au şi închis radioul, se bucură în continuare de oarece credibilitate în rândul publicului. 

Alt motiv, mai mare, pentru această răbufnire a mea este imensă tristeţe de a-i vedea pe ăştia doi ducând de râpă un radio atât de fain pe care nici măcar nu l-au făcut ei ci l-au primit de-a gata. Timp de şapte ani mi-am împărţit viaţă cu radioul asta şi cu ascultătorii lui şi mi-e greu să văd că se duce. 

Dar cel mai important şi mai trist cred că este faptul că 50 de oameni ( din care câţiva sunt singurii aducători de venit în familie ) au rămas fără joburi. Unii şi-au găsit deja în alte părţi, la radiourile pe care le priveau de sus în urmă cu câţiva ani de la înălţimea aroganţă şi nejustificată a mesajelor de tipul "ascultătorii noştri sunt mai inteligenţi decât ai lor". Alţii vor mânca pe la mama cum cinic spunea Mihaiu. 

Astfel se trage o cortina roz peste o instituţie media care a fost într-un fel, totuşi, apărătoare a cauzelor pierdute până în momentul în care a devenit ea însăşi una. 

De la 1 iulie radio Guerrilla va tăcea, la fel cum tace de şapte ani Nicki Stanciu ( colegul nostru care a cărui voce era pe primele jingle-uri şi care a plecat la numai 41 de ani, vi-l mai amintiţi oare ? ) sau cum tace de doi ani şi aprigul ţigan Tamango. Obligatoriu i-asculţi ! Asta e tot", încheie Marius Vintilă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate