Editura Evenimentul si Capital

Marius Rogin, copreședinte PNL Sector 4: Mă luau toți în bășcălie la partid, îmi spuneau că sunt inconștient | „Vremea întrebărilor” cu Robert Turcescu

Marius Rogin
Autor: | | 0 Comentarii | 1697 Vizualizari

E fierbere în tabăra liberală! Candidați sunt, dar sunt și calcule. Miza cea mare o reprezintă, evident, Capitala. Scorul politic obținut în București fixează agenda pentru parlamentarele din toamnă, așa că nimic nu e încă bătut în cuie, jocurile nu sunt făcute și nici măcar Cristian Bușoi nu mai e atît de sigur că va rămâne candidatul PNL la Primăria Generală. Dialogul cu Marius Rogin a fost despre frământările si calculele politice din PNL, dar nu m-am putut abține și l-am întrebat la un moment dat și despre ”pasiunea” unora dintre liberali pentru Antena 3.

-De ce și la această oră candidaturile liberalilor la sectoare și chiar și la Primăria Generală sunt puse sub semnul întrebării? Care e misterul?

-Nu s-au stabilit definitiv candidații pentru că PNL caută cu mare atenție oamenii capabili să câștige această bătălie.

-Și cât mai caută?

-Trebuie să luăm în calcul faptul că Bucureștiul dă nota pentru întreaga țară, procentele din București pun eticheta unui partid.  Cine pierde Capitala și reședințele de județ își diminuează șansele la alegerile generale din toamnă.

-Asta e o teorie arhicunoscută, eu întreb de ce n-au fost stabilite deja candidaturile. Să luăm spre exemplu Sectorul 4, unde sunteți copreședinte, care e problema?

-În Sectorul 4 a existat până de curând un primar care stătea foarte bine în sondaje și acest lucru tăia apetitul altor candidați. Eu atunci m-am înscris în cursa internă din PNL pentru candidatura la Sectorul 4, acum șapte luni…

-Mai era vreun liberal doritor?

-Nu, eram singurul. Și mă luau toți în bășcălie la partid, îmi spuneau ești un inconștient, nu înțelegi că nu ai nicio șansă?

-Și după ce a fost reținut Piedone s-a schimbat situația?

-Evident! S-au înscris rapid încă cinci colegi de-ai mei în prima etapă, pe parcurs unii au mai renunțat, acum s-au mai înscris încă doi…

-Deci câți prezumtivi candidași sunteți acum la Sectorul 4?

-Suntem… patru pentru Sectorul 4!

-Pare o nebunie, cine o să decidă care va fi candidatul în cele din urmă?

-Fiind vorba de un partid politic, până la urmă este o decizie politică, iar această decizie însumează câteva fascicule de evaluare, sondaje… S-au mai modificat lucrurile și-n București, a dispărut domnul Oprescu, a dispărut domnul Piedone, a dispărut Vanghelie, deci s-au petrecut schimbări în structura politică și-n structura administrativ teritorială din fiecare sector.

-Dar la Primăria Capitalei e ”bătut în cuie” domnul Busoi?

-În acest moment, la nivelul conducerii PNL București din care fac și eu parte, am luat la cunoștință sondajul care a reliefat faptul că domnul Bușoi este cel mai bine plasat dintre competitori.

-Cu cine a concurat?

-Cu Petre Roman,  Ludovic Orban și Costică Canacheu. S-a luat doar act de acel sondaj și studiu făcut în perioada respectivă și s-a zis domne e cel mai bine poziționat, îl vom susține. În același timp, Biroul Național nu a confirmat candidatura domnului Busoi și până la urmă acest for al partidului este cel care se exprimă vizavi de posibilitatea unui candidat de a intra sau nu în cursa pentru primăriile de sector, Primăria Capitalei sau candidaturi la primăriile municipiilor reședință de județ.

-Nu vi s-ar părea firesc ca în actualul context domnul Cătălin Predoiu, ca șef al PNL București, să-și asume o candidatură la Primăria Capitalei?

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate