MARINE LE PEN, optimistă privind euroalegerile, critică poziția UE privind CRIMEEA

MARINE LE PEN, optimistă privind euroalegerile, critică poziția UE privind CRIMEEA

Eurodeputata franceză (neafiliată), lidera Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, s-a declarat, azi, foarte optimistă, în Parlamentul European, în ceea ce privește apropiatele alegeri europene, câștigarea unui număr suficient de mandate (25 de membri din 7 țări) pentru formarea unui grup politic în PE.

Marine Le Pen a vorbit și despre un raport al Frontex, agenția UE pentru protecția granițelor, care arată că imigrația ilegală a crescut în UE cu 48% anul trecut și a acuzat presa franceză că nu ar fi publicat aceste date, care au fost preluate doar de mass-media din Italia, Spania, Portugalia, Grecia, pentru că se dorește „ascunderea adevărului”. Le Pen consideră că atitudinea anti-UE din Grecia, de pildă, este una justificată, având în vedere austeritatea foarte dură și faptul că lucrurile nu merg într-o direcție bună, pentru populație

Le Pen consideră că, așa cum arată sondajele de opinie și spun analiștii politici, votul la europarlamentare va aduce anul acesta surprize mari față de scrutinurile anterioare, ceea ce „ne bucură și suntem optimiști în privința formării unui grup politic în PE”. Întrebată despre cel mai arzător subiect al zilei, criza din Crimeea, politicianul francez a declarat că cea mai pragmatică soluție la această problemă este autonomia, care ar și cea mai realistă pentru ucraineni, având în vedere că, totuși, în Crimeea oameni sunt pro-ruși într-o măsură mai mare decât se cunoaște.

Marine Le Pen a deplâns faptul că Franța nu mai are o voce puternică pe scena politică internațională, că rolul de lider în diplomație a fost preluat de Germania, ceea ce este „lăudabil”, dar este păcat că Franța l-a pierdut. În ceea ce privește criza din Ucraina, Le Pen consideră că, având în vedere istoria Crimeii, foarte legată de Rusia, problema este complicată. Ea a criticat și „inconsistența” Uniunii Europene, care a susținut independența Kosovo și negociază cu Turcia pentru integrare, deși nu este soluționată problema Ciprului de Nord, dar acum are o problemă cu Crimeea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referitor la sancțiunile economice anunțate de Comisia Europeană. Le Pen a spus că nu i se pare că amenințările ar reprezenta o soluție. „Aceste țări sunt prietenele noastre (Rusia- n.r.) și nu este în reguă, dar se pare că Uniunea Europeană doar așa știe să lucreze - să condamne, să amenințe, să sancționeze, ceea ce este contraproductiv”, a explicat ea. În Ucraina, guvernul nu a fost ales democratic, de oameni, și imediat după ce a venit la putere a interzis limba rusă, ceea ce a reprezentat o „decizie violentă” pentru ucraineni, pentru că „toți oamenii trebuie să fie auziți și ascultați”. Referendumul din Crimeea nu va soluționa problema, pentru că vor rămâne diferențele și disputele între Estul și Vestul Ucrainei, consideră eurodeputata.

În ceea ce privește valorile ce vor fi promovate de un nou grup politic în PE, după alegeri, din care să facă parte acești deputați naționaliști, de extremă-dreapta, Le Pen a vorbit despre „democrație și rolul poporului”. Ea a susținut că nimeni nu are mai multă autoritate decât cetățenii, iar libertatea de alegere este esențială pentru funcționarea democratică a UE. „Vom susține suveranitatea și faptul că fiecare popor trebuie să aibă dreptul de a-și determina propria soartă”, a mai menționat Le Pen, care a criticat lipsa transparenței în privința acordurilor comerciale dintre UE și Canada sau SUA și a menționat că renunțarea la moneda euro ar putea fi o soluție bună, demnă de luat în considerare.