Editura Evenimentul si Capital

Ministerul Finanţelor Publice clarifică statutul noului Secretar de Stat: "Doamna Mariana Vizoli Mariana Vizoli NU se află în incompatibilitate"

Mariana Vizoli
Autor: | | 1 Comentarii | 2725 Vizualizari

Mariana Vizoli, a fost numită în funcția de secretar de stat al Finanțelor, luni, 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriș. Dar totuși, aceasta s-ar afla în incompatibilitate, spun surse din Ministerul Finanțelor.

Update 13:30: În urma articolului publicat pe site-ul cetăţeanul.net, preluat de evz.ro, Ministrul Finanţelor Publice a revenit cu o poziţie oficială pe care o vom reda mai jos:

Ministerul Finanțelor consideră că doamna Secretar de stat, Mariana Vizoli nu se află în incompatibilitate.

Pentru a fundamenta  punctul de vedere al Ministerului Finanțelor Publice, vă rugăm să aveți în vedere  2 articole din acte normative în vigoare. Este vorba despre articolul 96, alin. (1)  din Legea 161/2003 „Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice”, coroborat cu  articolul 331, alin (1), din Legea nr. 1/2011 care spune clar că: „Instituțiile sau organizațiile în care se realizează învățarea în contexte formale sunt: unități și instituții de învățământ preuniversitar și superior, centre de educație și formare profesională din subordinea ministerelor sau autorităților publice locale, furnizori publici și privați de educație și formare profesională autorizați/acreditați în condițiile legii, angajatori care oferă programe de formare profesională propriilor angajați”.

Așadar, după cum puteți observa din cele două articole coroborate, funcționarul public poate realiza activități în instituții în care se realizează învățarea. Menționăm faptul că persoana la care faceți referire, Secretarul de Stat Mariana Vizoli, a prestat astfel de activități în cadrul WTIB, o organizație non-guvernamentală, non-politică și non-profit, precum și la Camera Consultanților Fiscali, o organizație profesională de utilitate publică. De altfel, regăsiți aceste informații publicate transparent, în toate declarațiile de avere ale doamnei Vizoli.


Potrivit site-ului cetățenul.net, Mariana Vizoli ar fi participat la cursuri și seminarii organizate de firme private și ar fi încasat bani de la acestea.

Având calitatea de director la Direcția Generală Legislație Cod Fiscal și Reglementări Vamale (DGLCFRV), din cadrul ministerului Finanțelor, noul secretar de stat ar fi primit sumele ani la rând.

Acest fapt o face incompatibilă deoarece legea prevede că funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Or, doamna Vizoli a prestat servicii pe baza unor contracte încheiate cu societăți comerciale care organizează cursuri de formare profesională, societăți comerciale care nu pot fi asimilate unităților de învățământ”, arată sursa citată.

Mai multe puteți citi pe cetățeanul.net.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate