O judecătoare se LUPTĂ cu SISTEMUL. După AMENINȚĂRILE primate, a URMAT SUSPENDAREA. Ce vină are REALITATEA TV în acest caz

O judecătoare se LUPTĂ cu SISTEMUL. După AMENINȚĂRILE primate, a URMAT SUSPENDAREA. Ce vină are REALITATEA TV în acest caz

Solicitarea judecătoarei Mariana Moncea de apărare a reputației, depusă de aceasta pe motiv că, într-un interviu difuzat de B1 TV, Elan Schwartzenberg ar fi făcut o serie de acuzații nefondate la adresa sa, a fost respinsă, miercuri, de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În cadrul ședinței CSM, s-au înregistrat 14 voturi de respingere a cererii de a apărare a reputației, în timp ce doar 3 membri CSM au votat în favoarea cererii judecătoarei Marianei Moncea de la Tribunalul București.

Judecătoarea Mariana Moncea care încearcă de aproximativ 7 șapte ani să rezolve dosarul insolvenței Realitatea Media, cere apărarea reputaţiei. Moncea a susţinut în plenul CSM că a fost chiar ameninţată pentru a renunţa la judecarea dosarului.

În luna martie, Secția de judecători a CSM a decis suspendarea pentru șase luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea. Unul din membrii CSM a făcut opinia separată considerând chiar că măsura necesară este de excludere din magistratură. Decizia nu a fost una definitivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia a venit după ce, la solicitarea jurnalistei B1 TV Sorina Matei, Inspecția Judiciară a comunicat faptul că, în ultimii șase ani, au existat 19 sesizări la Inspecţia Judiciară care o vizau pe Moncea. În zece dintre acestea era invocat dosarul „Realitatea TV”.

Anul trecut, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Moncea pentru imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. În motivare se arată că aceasta a purtat discuții cu mama unei apelante despre un dosar aflat pe rolul instanței, a solicitat grefierului acces în aplicația ECRIS, deci a accesat dosarul, și chiar a abordat membrii completului de judecată ce trebuiau să soluționeze cauza.

Pe lângă aceastea, judecătoarea este şi în atenţia DNA de cinci ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care aceasta a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru-Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Legat de acest caz, avocatul Gheorghe Piperea preciza că decizia CSM ar putea însemna sfârșitul Realitatea TV, prin excluderea din magistratură a judecătoarei.