Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. MARIAN MUNTEANU A FOST DOVEDIT CA FIIND INFORMATOR AL SECURITĂȚII. Un document bombă care va fi prezentat săptămâna viitoare de CNSAS spulberă apărarea liderului politic.

Marian Munteanu a scris cu mâna lui angajamentul la Securitate
Autor: | | 43 Comentarii | 11824 Vizualizari

Marian Munteanu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu. Informația a apărut cu ani în urmă și a fost reanalizată atunci când Munteanu a fost nominalizat de PNL drept candidat la Primăria Capitalei. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va dovedi săptămâna viitoare că liderul politic, care acum și-a depus candidatura la alegerile parlamentare, a scris cu mâna lui toate documentele aflate în dosarul preluat din arhiva Securității, ne-au informat surse de încredere. Astfel se va demonta întreaga apărare de până acum a lui Marian Munteanu care a susținut că nu a scris/semnat nici un document în relația cu Securitatea. Munteanu a fost retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei în urma protestelor societății civile, care l-a acuzat de manifestări antisemite și pro-legionare.

Pentru prima dată, angajamentul de colaborator cu organele de Securitate, semnat de Marian Munteanu a apărut în revista "Revanşa" din anul 1991. Documentul era însoțit de o chitanță care atesta că acesta a fost plătit pentru serviciile sale.

Documentul apărut în revista "Revanşa", al cărui director era Nica Leon, în nr 11, anul II, din anul 1991, este de fapt un angajament de colaborator cu organele de Securitate, ce părea a fi semnat de liderul de atunci al studenţilor, Marian Munteanu.  

Potrivit acestuia, Marian Teofan Dragoș Munteanu, pe numele său complet, a semnat la data de 28 martie 1988, un angajament cu fosta Securitate, devenind astfel, sub nume conspirativ, ”Ioan”, informator al DSS.

Angajament

Subsemnatul Marian Munteanu

Nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, strada Occidentului, nr 45, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate.

Ma angajez totodata ca in activitatea mea sa dau dovada de sinceritate si corectitudine, sa nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic in legatura cu aceasta activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan

Ulterior, în cursul lunii iunie a acestui an, ziarul Adevărul a reluat povestea legăturii dintre Marian Munteanu și Securitatea lui Nicolae Ceaușescu, susținând: 

În martie 1988, după o întâlnire aproape amicală cu doi „aghiotanţi” ai fostului regim, Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, semnează, ca persoană de sprijin, angajamentul cu Securitatea, fiind botezat „Ioan”, nume conspirativ sub care va semna, ulterior, mai multe note informative. 

Totodată, Adevărul afirma : „Lista de relaţii”, aşa cum a fost păstrată printre documentele din dosarul lui Marian Munteanu de la CNSAS, este scrisă de acesta în 24 martie 1988, cu doar patru zile înainte de semnarea angajamentului cu Securitatea. Pe listă, Munteanu trece numele lectorului de limba portugheză, dar şi numele a patru studenţi chinezi, a unui student iugoslav şi a unuia din SUA, cu care era coleg de facultate. În finalul documentului pe care îl semnează cu numele Munteanu, oamenii Securităţii, care iniţiaseră întâlnirea mai mult de tatonare în vederea racolării tânărului student la Filologie, precizează că „prezentul material a fost obţinut pentru cunoaşterea posibilităţilor informative ale candidatului în rândul cetăţenilor străini”. INTEGRAL AICI

Imediat după apariția acestor informații, Marian Munteanu a dat o mulțime de declarații în care încerca să explice că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea, că a fost arestat, amenințat, etc.

Marian Munteanu: Sunt sute de semnături pe sute de pagini care reprezintă declarații făcute în anchetă, semnate cu numele meu. În acele anchete am încercat să nu pun în pericol vreodată pe cei din anturajul meu, după cum reiese din documentele publicate, însă acelea nu erau note informative. Nu sunt note informative, repet, ci sunt declarații așa cum se dau și acum. Ei mizează pe faptul că tinerii de acum nu știu ce însemna să fii arestat de Securitate în 1987. S-AU FĂCUT PRESUNI ASUPRA MEA SĂ COLABOREZ DAR NU AM SEMNAT NICIODATĂ UN ANGAJAMENT TOCMAI PENTRU CĂ NU ERAM O PERSOANĂ ÎN FAVOAREA SECURITĂȚII. Această activitate a continuat și după 1990. Sunt convins că CNSAS va da un verdict corect, de necolaborare cu Securitatea. Voi declanșa acțiuni în instanță pentru a dovedi că am fost o persoană pusă sub observație de Securitate, amenințată, arestată."

Numai că toată apărarea lui Marian Munteanu a fost spulberată! 

Potrivit unor informații pe care le-am obținut în exclusivitate, în cursul acestei săptămâni, la CNSAS a sosit un document important care aruncă în aer întreaga apărare a lui Marian Munteanu. Acesta a susținut în repetate rânduri, în mod public, că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea, că nu a scris nimic despre studenți români sau străini. 

Documentul sosit la CNSAS dovedește însă contrariul! Potrivit unei analize grafologice extrem de amănunțită, care va fi transmisă integral CNSAS în cursul săptămânii, dar ale cărei concluzii sunt deja făcute cunoscute, rezultatul este fără echivoc!

Marian Munteanu este indicat în această analiză grafologică, ca fiind, fără nici un dubiu, autorul documentelor aflate la dosarul său, ne-a declarat sursa noastră. De la Angajament până la notele informative, toate sunt scrise de mâna lui Marian Munteanu. Cu alte cuvinte, Marian Munteanu a mințit atunci când a spus că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea lui Ceaușescu și că nu a dat note atunci când i s-au cerut.

Analiza grafologică demonstrează, prin planșe de comparare a textelor scrise de Marian Munteanu în diverse perioade, că recrutarea sa de către Securitate s-a produs în martie 1988, că a colaborat cu ofițerii de Securitate și că toate documentele din dosarul său de la CNSAS sunt scrise de mâna lui.

În privința verdictului, cel mai probabil, CNSAS va da aviz negativ, spunând că Marian Munteanu nu a făcut poliție politică în sensul prevăzut de lege, numai că va stabili fără putință de tăgadă că liderul politic a fost recrutat de Securitate, a semnat angajamentul și notele de relații cu mâna sa! Deci, Marian Munteanu a fost informatorul Securității dar nu a turnat decât studenți străini! 

În fond, electoratul vrea să știe adevărul despre fiecare candidat din alegerile parlamentare, iar demersul EVZ se înscrie exact în această notă.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate