Fanii muzicii populare, în alertă. DEZVĂLUIRI de ultimă oră despre MARIA CIOBANU. Ce reacţie va avea Ion Dolănescu?

Fanii muzicii populare, în alertă. DEZVĂLUIRI de ultimă oră despre MARIA CIOBANU. Ce reacţie va avea Ion Dolănescu?

Maria Ciobanu, marea doamnă a folclorului românesc, a anunțat că s-a retras din muzică și se va dedica familiei de-acum încolo. Aceasta a remenorat amintirile care au bucurat-o cel mai mult, dar și anumite episoade care au tulburat-o și i-au marcat existența.

De-alungul carierei sale a adunat multe amintiri frumoase, însă și experiențe care i-au marcat existența. Cel mai urât episod pare să fie acela în care a fost dată afară din propria casă, iar cel mai frumos a fost împăcarea cu Ion Dolănescu. 

”Am avut multe dezamăgiri, dar cea mai mare durere am simţit-o când am fost dată afară din casa în care am locuit peste 25 de ani. Credința în Dumnezeu m-a ajutat mereu să merg mai departe, mai ales că eu am pierdut patru case la viața mea. Sile Dinicu, Dumnezeu să-l ierte!, când și-a pierdut casa, de supărare, a paralizat și a murit. Pe mine m-a întărit Domnul și m-a susținut familia”, a declarat Maria Ciobanu pentru revista Taifasuri, citat de cancan.ro.

Maria Ciobanu a început să cânte de mic copil...

Ne puteți urmări și pe Google News

Cântăreața Maria Ciobanu s-a născut 3 septembrie 1937, în satul Hătăroaia din comuna Roșiile, județul Vâlcea. A început să cânte de mic copil, la îndemnul tatălui său, fiindcă acesta spunea adesea: ''O voi trimite la București și o voi face mare artistă!'', potrivit biografiei postate pe pagina oficială de Facebook a artistei.

Astfel, în aprilie 1962, Maria Ciobanu a fost primită în Ansamblul Ciocârlia din București, unde și-a desăvârșit calitățile vocale și interpretative. A făcut apoi parte din Ansamblul "Doina Ilfovului" și a colaborat cu alte numeroase ansambluri de cântece și dansuri populare din Capitală și din țară.

Maria Ciobanu a cântat și în fostele state Iugoslavia, Cehoslovacia, URSS, dar și în SUA, Israel, Austria, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Malta, etc., precizează site-ul bestmusic.ro.

Dintre numeroasele melodii populare care fac parte din repertoriul artistei amintim: ''Șarpe, șarpe de dudău", "Azi noapte când m-am culcat", "Mult mi-i drag mie Mărin", "Ia-mă dor și du-mă, du-mă!", hăulitele "A naibii e iubitu", "Spune-mi neică, mergi, nu mergi?", "Hăulesc gorjencele", "Lie, ciocârlie" și multe altele. După ce a interpretat în stil propriu melodia ''Lie, ciocârlie'', în 1973, Maria Ciobanu a fost numită ''Ciocârlia cântecului popular românesc''.