Editura Evenimentul si Capital

Pacienții cu afecțiuni dermatologice NU SE VOR MAI PUTEA TRATA la Spitalul Colentina

17-04/14-15-colentina-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2482 Vizualizari

Bolnavii cu afecțiuni dermatologice ar putea să nu mai fie tratați la cabinetele de la spitalul Colentina. Motivul: managerul unității sanitare, Silvi Ifrim, a decis să închidă cabinetele care tratau mii de pacienți anual. Motivul: vrea să mute bolnavii de cancer la subosol, în spații improprii, iar bolnavii cu afecțiuni dermatologice să fie tratați numai dacă se internează. Măsura va face ca numărul celor care pot fi tratați de afecțiuni dermatologice să scadă dramatic.

Concret, medicii care consultă zilnic zeci de persoane cu afecțiuni dermatologice, în cele 9 cabinete aflate în incinta Spitalului Colentina, au fost anunțați că le vor fi desființate cabinetele. Managerul Silvi Ifrim a intrat vineri peste medicii care aveau pacienți în consultații și a anunțat că nu vor mai funcționa acolo cabinetele dermatologice, pentru că va pune în loc paturi pentru oncologie, povestesc medicii.
 
“Noi tratăm sute de pacienți pe trimestru, pe foi de zi. Adică vezi pacientul, îi faci analize și ai timp în cabinet să îl consulți așa cum este normal și legal să se procedeze, cu respectarea confidențialității și intimității. Mai mult, noua măsura va face ca pacienții să stea la cozi, să fie văzuți fugitiv, nu în cabinete, să nu aibă acces la analize care sunt decontate de Casa de Sanatate.
 
Dacă se va lua măsura închiderii cabinetelor, numărul oamenilor care vor avea acces la consult și tratatament va scădea ;drastic. Aceste cabinete în care medicii au consultat până acum și au întocmit mii de foi de zi fiecare degrevează și chiar suplinesc așa-zisul birou de triaj, aflat în prezent într-un spațiu impropriu, improvizat în mijlocul unui hol, fără aer, lumină, apă și unde bolnavii s-ar dezbrăca claie peste grămadă, fără să li se respecte confidențialitatea și intimitatea.”, spun dermatologii cu care am stat de vorbă.
 
În opinia acestora, acele spații unde se află cabinetele nici nu pot fi utilizate ca saloane pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Motivul: spațiile sunt la subsol, iar unele nu au nici măcar ferestre. EVZ  a solicitat Biroului de Presă al Primăriei Capitalei lămuriri privind desființarea cabinetelor, având în vedere că unitatea sanitară este în subordinea Primărie Capitalei.
 
Motivele reale care stau la baza deciziei managerului de la Colentina, Silvi Ifrim, unele fără legatură cu medicina și cu interesul bolnavilor, vor face obiectul unei anchete de presă pe care o vom publica zilele viitoare. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate