Mamele din Prahova nu şi-au primit banii

Mamele din Prahova nu şi-au primit banii

Aproape 8.000 de părinţi, care primesc indemnizaţiile de creştere a copiilor, au devenit victime colaterale ale crizei financiare resimţite şi la bugetul de stat.

Cei 600 de lei oferiţi de stat pentru creşterea unui copil ar fi trebuit încasaţi de părinţi  la jumătatea lunii.

“Ne bazăm pe aceşti bani ca să cumpărăm fetiţei noastre lapte praf şi pamperşi pentru că salariul soţului l-am cheltuit deja pe rate la bănci şi facturi. Am întrebat la oficiul poştal ce se întâmplă cu indemnizaţia pentru creşterea copilului, dar nu am primit nicio explicaţie. Doar că nu au venit banii”, se plânge Dorina Paraschiv, una dintre numeroasele mămici care nu mai fac faţă cheltuielilor.

În această situaţie se regăsesc 7.700 de părinţi, aflaţi în evidenţele Agenţiei judeţene de Prestaţii Sociale Prahova.   “Abia s-a făcut ultima rectificare bugetară, iar banii au venit mai târziu. Indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, dar şi alte alocaţii cuvenite persoanelor cu handicap vor fi distribuite de astăzi”, susţine Adriana Savu, directorul instituţiei prin care se fac plăţile către beneficiarii ajutoarelor sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi pensionarii au avut de aşteptat câteva zile faţă de termenul obişnuit pentru încasarea drepturilor cuvenite. Din cauza blocării creşterii pensiilor la 1 ianuarie, sistemul informatic al Casei de Pensii s-a blocat, astfel încât viramentul banilor către oficiile poştale s-a făcut cu o întârziere de câteva zile. Pentru a nu rămâne restanţieri la plata întreţinerii, din cauza întârzierii pensiilor, câteva sute de bătrâni s-au împrumutat zilele acestea la CAR-ul din Ploieşti cu câteva sute de lei.