Maior dă asigurări că premierul Tudose va ajunge în SUA, în toamnă

Maior dă asigurări că premierul Tudose va ajunge în SUA, în toamnă

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat că pregătește și vizitele peste Ocean ale șefilor celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, și întâlnirea cu omologii lor din Congres.

Maior este convins că „în această toamnă vom avea o vizită a premierului în SUA, care să concretizeze aspectul strategic realizat de vizita președintelui în termeni operaționali, la nivel economic, la nivel de comunicare cu principalii membri ai administrației americane”. Declarația ambasadorului român în SUA a fost făcută, ieri, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. 

Vizita la Oprea, privată

Pe de altă parte, fostul şef al SRI și-a explicat prezența în „sufrageria” lui Oprea în noaptea rezultatelor alegerilor din 2009. „A fost o vizită cu caracter privat, nu a avut nicio conotație neconstituțională, ilegală sau chiar imorală. Mereu am avut o relație de prietenie cu Gabriel Oprea. Normal că vorbesc cu el”, a spus Maior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dragnea se dezlănțuie

Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit că întâlnirea ministrului Tudorel Toader şi a procurorului general Augustin Lazăr cu membrii Comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009 va avea loc la sediul Ministerului Justiţiei sau al CSM. „Nu cred că cineva poate să medieze între Parlament şi şeful unei alte instituţii în afară de CCR. Eu, dacă aş fi membru în comisia respectivă, aş dori să fac acea întâlnire la Parlament”, a declarat liderul PSD.

El a lansat ironii la adresa DNA, care a criticat proiectul de modificare a legilor justiţiei. „Dacă nu ne arestează pe toţi, să mai rămână unii dintre noi care să încerce să dezbată în Parlament”, a spus Dragnea.

Dușmanul securității țării

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a identificat principalul dușman al securității: guvernarea autoritară. „Când într-o țară este suprimat un drept sau dispare o libertate, ordinea internațională devine mai nesigură. S-ar putea ca una dintre principalele amenințări la adresa securității regionale ori globale să fie propriul nostru pragmatism, tentația de a închide ochii la derapajele de la democrație ale unor aliați, în numele unor interese superioare de ordin stră- in, strategic sau economic”, a spus el.