Editura Evenimentul si Capital

Maimuța care nu credea în crocodili. O poveste cu morală politică. Cum va câștiga Cătălin Predoiu din scandalul dintre PNL și PDL

Dan Andronic
Autor: | | 44 Comentarii | 8536 Vizualizari

O poveste cu tâlc asiatic, are o deosebită rezonanță zilele astea pe malurile Dâmboviței. Protagoniștii sunt cei din PNL și PDL, prinși într-o vâltoare a minciunii și disimulării.

O maimuțică neascultătoare nu credea deloc în existența crocodilului.

"Când eram mică, voiaţi să mă speriaţi cu un crocodil înfiorător cu ochii scânteietori, care mă mănâncă dacă nu ascult. Voiaţi să mă faceţi să cred că există o dihanie la fel de mare ca un copac doborât şi că pielea lui ar arăta ca lutul uscat, iar coada lui ar fi mai puternică ca trompa elefantului Jumbo", spunea maimuțica.

Pe toți cei pe care-i întreba și care-i dădeau același răspuns, crocodilii există!, îi trata cu dispreț. A avut încredere în hienă, care i-a spus că fiind o maimuțică puternică și curajosă, iar în noaptea aia era lună plină, poate verifica singură apa lacului. Ceea ce s-a întâmplat bănuiți deja. Pe scurt, la un moment dat, s-a auzit un zgomot.

"Nu există crocodili!" a strigat maimuțica, cuprinsă brusc de frică.

"Aşa e, maimuţico", a spus o voce groasă din spatele ei, "foarte folositor şi adevărat. Aşa deci, eu nu exist: Ei bine, în orice caz tu eşti cea care nu mai exişti acum, maimuţico". Am urmărit împreună scandalul declanșat de apariția stenogramelor din ședința PNL desfășurată la Bistrița. Nu mai reiau tot ceea ce s-a spus acolo și ulterior. În rezumat, unul din vicepreședinții PNL, Teodor Atanasiu, în prezența copreședintelui PNL Alina Gorghiu și a altor 30 de persoane, a afirmat că pedeliștii lui Vasile Blaga care au fuzionat cu liberalii lui Klaus Iohannis vor fi aruncați peste bord, bucată cu bucată, că nu vor primi postul de prim-ministru promis și negociat, plus alte câteva picanterii.

O bombă urât mirositoare care i-a umplut pe cei din Noul PNL cu furie sau spaimă. Mai ales pe cei din jurul lui Vasile Blaga. Scandalul s-a desfășurat în spatele ușilor închise, cu urlete și strigături. După care, rând pe rând, au ieșit, în fața sediului, roșii la față, cu zâmbete și cravate strâmbe ca să ne asigure că nu s-a întâmplat nimic. Noi, presa, am scos din context, am reinterpretat, am folosit metafore prea tari. Morala este cea din mica poveste cu iz asiatic, însă desfășurarea și intriga pare desprinsă din Caragiale. Din informațiile adunate și confirmate de colegii mei, meșterii din umbra scandalului au fost Ioan Oltean și Stelian Dolha, un pedelist și un penelist din Bistrița. Primul, etern combinator în zonă, vedea cum își pierde influența în cazul reușitei scenariului, cel de-al doilea urma să fie schimbat de Atanasiu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate