Editura Evenimentul si Capital

Mai puține locuri cu taxă la masterat la Universitatea din Iași

14-06/universitate-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 225 Vizualizari

Universitatea Al.I.Cuza din Iași a scos de la concurs mai multe masterate și a introdus altele noi. Per total sunt cu 10% mai puține locuri decât anul trecut.

Majoritatea masteratelor noi sunt în procedură de acreditare la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Instituţia de învăţământ superior şi-a ajustat şi oferta în ceea ce priveşte distribuirea locurilor la taxă. Astfel, dacă locurile bugetate au rămas la fel ca anul trecut, 2.300, cele în regim de cu taxă au scăzut anul acesta cu 117 (de la 1.570 la 1.453), iar distribuţia lor s-a schimbat aproape la fiecare facultate în parte. potrivit Ziarului de Iași.

Facultatea de Biologie a UAIC a scos din oferta educaţională de anul acesta masteratul „Educaţie ecologică şi dezvoltare durabilă“, cât şi pe cel de „Biodiversitatea şi productivitatea ecosistemelor“ și a pus în locul acestora un masterat nou care se numeşte „Bioprocedee în domeniul agroalimentar“. Deşi a scos două dintre masterate din ofertă, Facul­tatea de Biologie a suplimentat cu zece numărul total de locuri în regim de cu taxă scoase la concurs în vară.

Aceeaşi situaţie este şi la Facultatea de Chimie, unde a fost crescut cu 30 numărul lo­curilor de la taxă, de la 20 la 50, însă au dispărut masteratul de „Chimie coordinativă aplicată“ şi cel de „Dinamica sistemelor chimice cu aplicaţii în chimia mediului“. A apărut şi aici un masterat nou, cu predare în limba engleză, numit „Business Chemistry“, care se află la rândul lor în aşteptarea acreditării ARACIS.

În noua ofertă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor sunt scoase la concurs exact 50 de programe de master în cele zece ramuri: Adminisrarea Afacerilor, Cibernetică şi Statistică, Contabilitate, Economie şi Afa­ceri Internaţionale, Finanţe, Infor­matică economică, Economie, Mana­ge­ment, Marketing şi Ştiinţe Admi­nis­trative. Anul acesta, la FEAA a scăzut şi numărul locurilor pentru taxă cu 81, de la 600 la 529.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi-a păstrat acelaşi sistem de mastere ca anul trecut, doar că a dublat numărul de locuri în regim de cu taxă, de la 40 la 87, o creştere de 10 locuri fiind şi la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice, care a renunţat însă la masteratul de cercetare interdisciplinar: „Filosofie şi ştiinţe sociale“.

La Facultatea de Fizică s-a introdus un program de master scos în 2012, Fizica didactică, fiind şi cinci locuri suplimentare în regim de cu taxă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate