Mai mult decât CREZI: Detaliile ÎNTUNECATE ale COŞMARURILOR

Mai mult decât CREZI: Detaliile ÎNTUNECATE ale COŞMARURILOR

Există studii care au aprofundat emoţiile asociate cu coşmaruri, iar specialiştii consideră că există „detalii întunecate” care „demonstrează” mult.

Un coşmar poate fi cauzat de mai mulţi factori, cum ar fi: medicamentele, mostenirea unor gene sensibile, bolile neurologice degenerative precum Alzheimer, evenimentele traumatice pe care le traim în prezent sau chiar ale unor evenimente trecute!

9.796 rapoarte de vis

Spre exemplu, cercetătorii de la Universitatea din Montreal precizează că notarea viselor în jurnale zilnice reprezintă un aşa-numit "standard" pentru acest tip de cercetare, conform psmag.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul unui studiu, psihologii au cerut participanţilor să îşi noteze visele timp de până la cinci săptămâni. După o analiză a "9796 rapoarte de vis", rezultatul a fost: 253 de coşmaruri şi 431 de vise rele raportate de 331 de participanţi.  Cercetatorii au definit drept coşmaruri visele destul de neplăcute.

Specialiştii spun că cei care în timpul zilei refuză să îşi exprime emoţiile cu privire la un anumit subiect, s-ar putea sa fie copleşiţi pe timpul nopţii de intensitatea acestora. Pe lângă aceste exemple, mai exista şi categoria celor care  surprind limita dintre ceea ce este real şi ceea ce visează.

Specialistul în problemele legate de vise, Rosalind Cartwright, susţine că “un coşmar este un vis nefuncţional”. „De exemplu, dacă experimentăm un accident de maşină, este posibil să nu fim capabili să conştientizăm toate emoţiile pe care le resimţim chiar în momentul accidentului. Frica, vulnerabilitatea şi iminenţa morţii sunt copleşitoare”. Acest lucru poate determina apariţia unor coşmaruri pe măsură ce mintea noastră încearca să integreze aceste sentimente. După cum se spune, „un coşmar reprezintă strigătul sufletului nostru care îşi doreşte să integreze o experienţă zdruncinantă pe care a trait-o”.

Citiţi mai mult: Cupluri CIUDATE. TOP 10 fotografii care demonstrează că dragostea e OARBĂ | GALERIE FOTO
  • Ucigași în serie, mumii și paraziți puși la EXPOZIȚIE. ZECE muzee ÎNFRICOȘĂTOARE | GALERIE FOTO

  • ATLANTIDA recreată. Un artist a sculptat un oraș sub apă | GALERIE FOTO

  • TOPUL celor mai BOGATE vedete care nu mai sunt în viaţă | GALERIE FOTO
  • Triburi pe cale de dispariție. Fotografii tulburătoare ale unor comunități uitate de lume | Galerie Foto

  • EXTRATEREȘTRII SUNT AICI. TOP 10 fotografii cu OZN-uri. GALERIE FOTO