Editura Evenimentul si Capital

Mai întâi Astrologia, apoi Astronomia! | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2838 Vizualizari

Pe 29 august s-au născut Michael Jackson, Bob Beamon, Slobodan Miloşevici, Petre Magdin, Dan Erceanu, Nicolae Dunăreanu.

 

În calendarul creștin ortodox este, cu roșu, Tăierea capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul. Post.

Tradiţional, în ”Kalendar” este Crucea Mică, Sf. Ioan de toamnă, Sf. Ioan cap tăiat, Brumariul. „...Aduce cu sine o seamă de interdicţii asupra tăiatului fructelor şi legumelor ce au o formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat (vinul roşu, în special)... zi deosebit de periculoasă, ţinută pentru a nu se îmbolnăvi de friguri”. Antoaneta Olteanu, „Calendarele Poporului Român”, 2001, pagina 383.

Astăzi îl pomenim pe Michael Jackson, are și șapte ani de la moarte. Nu mi-a plăcut, cât a trăit, nu am ascultat niciodată muzica lui, nicio bucată întreagă, sau un video. Negrul care voia să devină alb, omul care voia să devină zeu! Ce patetic, ce roman prost! Dar exemplul lui elitist, de prost gust, sfidarea împinsă dincolo de limite, toate atitudinile lui excentrice şi bizare au avut rolul lor în lumea aceasta. Probabil că acum râde de noi în Purgatoriu, dacă i-au mai lăsat mutrişoara chirurgicală de Mozart-copil şi mai are cu ce să râdă!

Michael Jackson a fost un geniu! Filosofic, nu mă refer la muzică. Prin toată viaţa și muzica lui a demonstrat animalitatea acestei lumi, prostia şi lipsa de discernămînt a marii majorităţi. Ia gândiţi-vă, puţin! Mie, acum, îmi lipseşte! Muzica lui, rudimentară, dansul lui tribal, tobele africane, ritmul care înlocuia melodia, muzica simplă care îmbia la sex și violență - muzica a fost repede uitată, ca orice lucru fără valoare, o modă trecătoare, o efemeridă în consumismul accelerat. A fost ajutat de o întreagă echipă de PR care l-a pus să cânte pentru pace și înțelegere globală. Dar, din sutană i se vedeau codița și cornițele! 

"Evenimentu Zilei" din 28 august 1895 a fost că "motocicleta" a fost patentată de Gottlieb Daimler, în Germania. Începutul unei epoci de pasiune şi romantism, de duritate şi visuri pe acest cal modern, motocicleta. "Dumnezeu a creat omul, Mr. Colt l-a făcut egal şi motocicleta i-a dat libertatea!" din înţelepciunea hippy, poate cel mai interesant folclor modern!

Dar astăzi revenim la marea mea pasiune, astrologia. Mă voi referi un pic la istoria astrologiei. Se fac greșeli, în presă, cu siguranță, din neștiință. Nimeni nu mai are timp să studieze ceva de plăcere, cum ar fi istoria astrologiei, ci toată lumea este înregimentată în maratonul pentru câștigarea banilor. Nici eu nu am studiat istoria astrologiei de plăcere, ci era un curs de trei semestre la școală, la Madrasse Omar Khayyam. Iar profesor era un neamț al dracului, Doamne iartă-mă, ca un gestapovist, nu-ți ierta nicio greșeală!

O să trec, zâmbind, peste originile divine și tradiționale ale astrologiei. Le-am tot spus!

Există o părere greșită, larg răspândită în public și susținută de savanți și oameni de știință: ”Astrologia este fata nebună a unei doamne onorabile, astronomia!” Adică se pune căruța înaintea cailor, astronomia, înaintea astrologiei. Vorba asta proastă nu a fost spusă de Bailly, de Voltaire, de Newton, nici măcar de... Stalin! Cineva a avut timp de pierdut și a urmărit pe firul timpului această afirmație atribuită atâtor oameni celebri, care, vai, nu a spus-o niciodată. Prima dată a fost menționată într-un articol despre eclipsele de soare în numărul din 15 septembrie 1878 al prestigiosului ”London Times”. Articol semnat de un anume John Smith, evident, nume de redacție.

Nu o să mai dau citate și trimiteri la cărți, ar trebui să scot prea multe cărți din bibliotecă. Dar tot o să vă spun despre o carte. Modestă, broșată, cenușie: ”La început a fost Sumerul” scrisă de marele savant Vojtech Zamarovský, o carte in quarto de 271 de pagini, apărută la Editura Albatros în anul 1981.

M-am răzgândit, tot o să vă dau un citat din carte, de la pagina 158.

”Cerul și pământul erau, în concepția sumerienilor, legate fatal; ceea ce se petrecea pe pământ era numai o reflectare a ceea ce se întâmpla în cer, iar oamenii și orașele puteau să-și afle soarta din stele, uneori chiar anticipând. Astfel bolta înstelată reprezenta în ochii sumerienilor o carte mare scrisă cu litere de stele, în care savanții puteau citi destinul întregului ținut și al fiecărui individ în parte. O lume macro-microscopică. Astfel a luat naștere astrologia, adică știința de a prezice evenimentele viitoare din mișcarea stelelor. De la religia sumeriană, trecând prin astrologie, am ajuns din nou pe un tărâm mai real, la realizările sumerienilor în sfera științelor naturale. Cunoștiințele astronomice constituiau de cele mai multe ori numai un produs derivat al prezicerii din stele”.

Această afirmație despre întîietatea astrologiei făcute în era dictaturii comunismului, în timpul supremației impuse a ateismului și a concepției masterialist-științifice despre lume cred că este suficientă. Mai am multe alte surse, dacă trebuie...

Astrologia și astronomia, de fapt, au fost amestecate până în secolul XVI. Despărțirea lor a fost făcută prin suprimarea catedrelor de astrologie din toate universitățile europene, pe la sfârșitul secolului, sub influența raționalismului științific al Renașterii. Și, înlocuită cu astronomia. Atunci au fost desființate și catedrele de alchimie și homeopatie în favoarea științelor exacte, chimia și farmacia. De fapt, gurile rele spun că a fost o mișcare generală antisemită, din întâmplare, sau pentru că erau deștepți, șefii catedrelor respective erau, mai peste tot în Europa, evrei!

Să respingi astrologia catalogând-o ca fiind doar o păcăleală de șarlatani dovedește prostie și ignoranță. Cu toate că dacă mă uit la televizor, le cam dau dreptate. Îmi vine și mie, ca lui Goebbels sau Göring, mereu îi încurc, să trag cu pistolul. Nu, Doamne ferește, de altceva, decât să fac zgomot ca să nu mai aud inepțiile debitate de astroloagele de pe micul ecran. Bun, unele sunt sexy, așa că vă puteți uita, mute. Am întrebat, mai demult, pe un proprietar de multe televiziuni de ce o ține pe icsuleasca, care este de o prostie cosmică. Boierule, mi-a răspuns, nu toți sunt deștepți ca și clienții tăi, regi, președinți, bogătani. Marea majoritate este la fel de proastă ca și icsuleasca. Se înțeleg bine, proasta spune prostii proastelor, are o audiență uriașă!

Cu acesată mentalitate nu m-am împăcat, este unul dintre motivele pentru care m-am pustnicit. Să oferi în mod voluntar, premeditat, ceva de proată calitate publicului, numai pentru că ai impresia că publicul este prost și consumă orice! Astrologia este doar o mică parte, un exemplu, dar toată viața domniilor voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți este guvernată de aceste principii. Vi se oferă nimicuri, calitate inferioară pentru că cineva a hotărât că sunteți proști și asta meritați!

Aș vrea să ridic, să declanșez revoluția deștepților, să pun un pic lucrurile la punct. În decursul timpului am fost cel care am formulat, primul, multe concepte. Fără o ordine anume, mi-aduc aminte acum de ”mișcarea de rezistență” pe care am formulat-o pe când aveam emisiuni zilnice la tv. Și multe altele, un pustnic, un anhoret, nu se laudă!

Acum, să recapitulăm, istoric a fost mai întâi astrologia, astronomia a apărut ca un produs derivat. Mâine o să trecem la altceva, poate din nou despre astrologie, pentru că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate