Editura Evenimentul si Capital

Femeile care au ÎNGROZIT lumea cu CRIMELE lor. Ce ORORI au comis UCIGAŞELE pe care istoria nu le-a consemnat

Autor: | | -2 Comentarii | 3028 Vizualizari

Jack Spintecătorul reprezintă în conștiința colectivă monstrul care ucide cu sadism și fără să clipească, este un simbol al răului absolut. Trebuie spus însă, că deși istoria nu îi consemnează, au existat criminali mult mai cruzi în analele poliției, cumea, chiar contemporani cu sângerosul personaj.

Dacă asupra identității lui Jack Spintecătorul planează încă misterul, în ciuda faptului că presa, scriitori, istori și detectivi au studiat și analizat contextul și crimele comise, oamenii legii au aflat cine sunt ucigașii care s-au dovedit a fi în realitate de o atrocitate mai mare decât a ucigașului care a terorizat Londra în secolul al 19-lea.


IMAGINI panoramice uimitoare la 360 de grade din Coreea de NORD. Faţa nevăzută a dictaturii comuniste | VIDEO


Istoria i-a trecut cu vederea, dar cinematografia a profitat de aceste povești reale și au fost turnate nenumărate filme. Descoperă.ro trece în revista trei dintre aceste scenarii de groză. 

Amelia Dyer. Pe când Jack Spintecătorul ţinea primele pagini ale ziarelor, asistenta medicală din Bristol, ucidea sugarii. Femeia susținea că le poartă de grijă, în schimbul unei sume de bani. Teoretic era o afacere cinstită. Practic, după ce încasa banii lăsa copiii să moară de foame sau sete. Scăpa apoi rapid de cadavre pe care le arunca în Tamisa şi nu se sfia să le vândă hainele. Ea a reușit să ucidă fără să fie prinsă timp de aproape 20 de ani. Ceea ce a dat-o de gol, în cele din urmă, a fost neglijența. A înfășurat unul din copiii morți într-o hârtie pe care avea ceva scris. Poliţia a făcut legătura, iar criminala a fost prinsă în 1896.

Marie Delphine LaLaurie era atât de crudă cu sclavii pe care îi avea încât guvernul local a forţat-o să îi vândă. Totul s-a petrecut la începutul secolului al XIX-lea, în New Orleans. Sadica femeie era celebră, bogată așa că nu se temea că ar fi putut fi trasă la răspundere pentru crimele sale. Ea își ducea sclavii în mansardă unde îi tortura până la moarte. Soarta avea să i se schimbe cân un incediu a atras oamenii la conacul său. Cei care au sărit în ajutor au descoperit pe lângă povești de groază, şapte oameni atârnaţi de tavan cu zgărzi cu ţepi în jurul gâtului, morți de luni bune. Presa vremii a consemnat că unele victime aveau membrele contorsionate, iar alţii fuseseră biciuţi până li se luase toată pielea. Când s-a aflat ce făcea LaLaurie a fugit, iar urma i s-a pierdut la Paris. 

”Vampirul din Cinkota” a fost un tinichigiu ungur din Cinkota, pe nume Bela Kiss. S-ar părea că prima victimă a fost chiar soția sa, despre care el susținea că fugise cu un amant în America. În 1916, Kiss a fost înrolat și a plecat pe front. Atunci proprietarul apartamentului, convins că nu îl va mai vedea vreodată, a vrut să facă curățenie în locuință. Ceea ce a găsit sfidează orice scenariu de film: în casă erau multe containere mari din metal, iar în interior erau cadavrele a 23 de femei, inclusiv a soţiei sale, și un bărbat, care se presupune că era amantul nevestei. Poliţiştii au reuşit să-i dea de urmă ca prizonier de război, într-un spital din Serbia. Însă, când au mers să îl caute nu au dat de el, ci de un alt cadavru. Ucisese un militar și i-a scos tot sângele, așa cum a făcut și în cazul celorlalte victime, de unde și titulatura ”Vampirul din Cinkota”.Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate