Editura Evenimentul si Capital

Mahării din universități de ce nu plătesc pentru plagiatele date pe bani șmecherilor din politică?

Mălin Bot
Autor: | | 25 Comentarii | 2165 Vizualizari

Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3, este ultimul plagiator de pe lunga listă a politicienilor care au obținut doctorate cu bani sau influență.

O listă tot mai stufoasă, alimentată constant cu nume noi și care expune o veritabilă industrie a corupției și imposturii în mediul universitar.

Ne arată că universitățile colcăie de corupție și impostură, o situație cu potențial distructiv uriaș pentru întreaga societate.

Mediul universitar se mișcă greu împotriva plagiatorilor și aproape întotdeauna numai atunci când izbucnește vreun scandal de presă. Scandalurile din media care au prezentat publicului marii plagiatori ai partidei au ajuns numai la vârful piramidei corupției și imposturii universitare.
Politicienii s-au aflat în centrul atenției la izbucnirea fiecărui astfel de scandal și nimeni nu a pus sub lumina reflectoarelor mahării din universități. Conducătorii doctoratelor plagiate și decanii sau directori de școli doctorale din comisiile de doctorat au profitat din plin de pe urma titlurilor academice date pe nimic unor impostori.

Să nu-mi spună cineva că plagiatorii i-au păcălit pe bieții profesori universitari!

Să nu-mi spună nimeni că mahării care au dat doctorate impostorilor credeau cu sinceritate că au în față doctoranzi cu lucrări scrise după sute de nopți nedormite sau luni de zile de muncă pe brânci și nu cunoșteau adevărata valoare a „lucrării științifice” în baza căreia dădeau titlul academic.

Imaginați-vă o comisie care îl ascultă pe Robert Negoiță prezentându-și lucrarea de doctorat.

Dacă l-ați auzit măcar o dată în viață pe Negoiță vorbind, cred ca vă pufnește râsul când vă imaginați personajul prezentând o lucrare de doctorat unei comisii. Cum își poate imagina cineva că poate exista vreun decan, director de școală doctorală sau profesor universitar care să acorde titlul de doctor unui astfe de specimen crezând cu sinceritate că îl merită?

Să fim serioși!

Mahării din universități știau bine ce fac și o făceau pentru tot felul de interese meschine care nu au nicio legătură cu ceea ce ar trebui să însemne dobândirea acestui titlu. Interese ce țin de corupția generalizată din mediul universitar. S-au dat doctorate unor impostori din aceleași motive pentru care în multe facultăți studenții învață că fără spăgi nu au șanse să treacă examenele și asta este extrem de grav din nouă motive mari și late.

Povestea cu doctoratele marilor hoți intelectuali din politica românească este în primul rând o poveste a imoralității, necinstei și rapacității mahărilor din universități.

Și-au bătut joc de ei, de domeniul lor, de colegii lor onești, de toată istoria facultăților lor și mai ales de toți cei care au dobândit corect titlul de doctor.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate