Editura Evenimentul si Capital

Lovitură DURĂ primită de Traian Băsescu. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins înscrierea "Mişcării Populare" ca partid politic

Autor: | | 4 Comentarii | 4303 Vizualizari

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cu opinie separată, înregistrarea formaţiunii "Mişcarea Populară" ca partid politic, pe considerentul că denumirea şi sigla acesteia nu se diferenţiază clar de cele ale Partidului Mişcarea Populară.

"Admite apelul.Schimbă sentinţa.Respinge cererea de înregistrare a partidului Mişcarea Populară.Definitivă. Cu opinia separată a judecătorului A.Vălan, în sensul respingerii apelului, ca nefondat.", se arată în minuta deciziei CAB

În 15 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti dădea "undă verde" înscrierii MP în Registrul Partidelor Politice.

"Admite cererea formulată de formaţiunea politică Mişcarea Populară, (...) reprezentată prin membrii fondatori: Băsescu Traian, Tomac Eugen, Diaconescu Cristian şi Onaca Dorel Constantin. Acordă personalitate juridică şi dispune înregistrarea formaţiunii politice Mişcarea Populară în Registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti", notau magistraţii în decizia din 15.12.2015.

Procurorii au atacat decizia Tribunalului Bucureşti la instanţa ierarhic superioară, motivând că nu există o delimitare foarte clară între denumirea „Partidul Mişcarea Populară” şi „Mişcarea Populară”, aşa cum prevede legea.

„Aceste dispoziţii prevăd existenţa unei delimitări foarte clare în privinţa denumirii şi a semnului electoral, între un partid care urmează a fi înregistrat şi un partid înregistrat anterior. (...) Se constată că există o diferenţă extrem de sensibilă între formele stilizate ale acestui semn electoral, dar şi din punct de vedere al coloristicii diferenţe care pot conduce confuzii în rândul electoratului”, au arătat procurorii.

În 11 martie, cele două judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti nu s-au pus de acord cu privire la soluţia în acest dosar, astfel încât a fost chemat un al treilea judecător, care a înclinat balanţa, vineri, în sensul admiterii solicitării procurorilor.

Judecătoarea Aglaia Vălan a fost de părere că denumirea integrala Mişcarea Populară , denumirea prescurtată MP şi inima se deosebesc clar şi nu se poate spune că au aceeaşi simbolistică grafică în raport de Partidul Mişcarea Populară, cu prescurtarea PMP şi mărul. În schimb, colega ei din complet, judecătoarea Roua Pop a susţinut contrariul, aşa că a fost nevoie de intervenţia unui al treilea magistrat. 

În 9 octombrie 2015 fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că se înscrie în PMP, reiterând că prin revenirea sa în viața politică dorește să-și apere cele două mandate pe care le-a avut la Cotroceni de o "campanie furibundă de denigrare", dar și pe sine de "efortul uriaș pe care-l depun trusturi mass-media, dar (...) și instituții ale statului" pentru discreditarea sa personală. 

O zi mai târziu, Traian Băsescu a declarat, la Sinaia, la Colegiul Național al PMP, că nu îi place denumirea formațiunii politice și recomandă schimbarea în "Mișcarea Populară". 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate