Editura Evenimentul si Capital

Magistraţii au respins DIN NOU candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 4. Decizia nu e definitivă

Autor: | | 2 Comentarii | 817 Vizualizari

Judecătoria Sectorului 4 a respins noua candidatură lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, după reînscrierea acestuia în cursa electorală, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel pe rolul Tribunalului Bucureşti.

"Admite exceptia nulităţii cererii invocată din oficiu. Anulează contestaţia formulată de petentul Marin Mario Cezar în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian-Victor-Piedone, ca nesemnată. Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat invocată de petenţii Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian, Corcău Alexandru Constantin, ca neîntemeiată. Admite contestaţiile la legea electorală, conexate, forumulate de petenţii Eleonora Arjoca, Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian şi Corcău Alexandru Constantin în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian-Victor-Piedone. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian-Victor-Piedone pentru funcţia de primar al sectorului 4 Bucureşti. Cu apel în termen de 24 de ore de la pronunţare, cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii acesteia", se arată în minuta magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis o serie de contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Sectorului 4 din partea Partidului Puterea Umanistă.

În urmă cu o săptămână, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins definitiv candidatura fostului edil ca independent, sub aspectul unor nereguli privind semnăturile de susţinere.

Atunci, judecătorii au decis că fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece lista cu susţinători depusă la BEC conţine nereguli, respectiv faptul că nu sunt completate toate rubricile privind sectorul în care susţinătorii îşi au domiciliul sau reşedinţa, vârsta sau cetăţenia acestora.

„Examinând listele de susţinători înaintate de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 – Sector 4 (în copie şi în original), tribunalul constată că nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege decât pentru un număr de 2.550 de susţinători. Pentru diferenţa până la 5.076 susţinători, tribunalul a observat că pentru o parte dintre aceştia nu sunt respectate cerinţele legale privind menţionarea în cuprinsul listelor a sectorului în care aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa (...). De asemenea, tribunalul a constatat şi lipsa menţiunii datei de naştere pentru o altă parte dintre susţinători sau neîndeplinirea vârstei ce le conferă dreptul de a vota, precum şi lipsa menţiunii cetăţeniei”, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti. 

După această decizie, Piedone nu s-a lăsat şi a decis să candideze atât pentru funcţia de primar cât şi pentru un post de consilier pe listele PPU. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate