Editura Evenimentul si Capital

Mafioata planturoasă care a comis 180 de asasinate. Cruzimea Melissei Calderon, zisă Chinezoaica, l-a îngrozit până şi pe iubitul criminal | GALERIE FOTO

Melissa ‘La China’ Calderon avea în subordine peste 300 de asasini
Autor: | | 0 Comentarii | 37526 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cea mai temută traficantă de droguri din Mexic era renumită pentru cruzimea cu care îşi elimina rivalii sau îi pedepsea pe trădătorii din cartelul său. Victimele erau răpite iar cadavrele dezmembrate erau lăsate la uşa familiilor. Însuşi propriul iubit, autor a numeroase asasinate, s-a declarat îngrozit de apucăturile criminale ale femeii în vârstă de doar 30 de ani şi pe seama căreia sunt puse în jur de 180 asasinate.

De altfel, chiar el a fost cel care a dat-o pe mâna poliţiei, în baza unei înţelegeri care vizează o reducere a pedepsei sale pentru nenorocirile comise. Pedro ‘El Chino’ Gomez (Chinezul) le-a indicat anchetatorilor mai multe locuri în care fosta sa amantă, Melissa ‘La China’ Calderon (Chinezoaica), îşi îngropase victimele.

Implicarea Melissei Margarita Calderon Ojeda în crima organizată a început în 2005 când a fost cooptată în cartelul Damaso: organizaţie criminală care are legături cu Sinaloa, cartel ale cărei operaţiuni au loc în statul mexican Baja California Sur şi care este condus chiar de înfiorătorul Joaquin "El Chapo" Guzman. “Chinezoaica” a urcat rapid în rangurile organizaţiei şi în 2008 a fost făcută comandant. În această calitate, ea a început să-şi impună autoritatea în La Paz, dar şi în Cabo San Lucas, localitate turistică. De când a preluat conducerea, crimele în statul Baja California Sur s-au triplat.

În iunie a fost înlăturată din fruntea organizaţiei, după ce Abelo Quintero, asasin cu ştate vechi, a fost eliberat din închisoare. Furioasă, Melissa Calderon a dezertat din cartelul Damaso şi şi-a înfiinţat o organizaţie proprie, iar la scurt timp a intrat într-un război deosebit de sângeros cu foştii colaboratori.

Iubitul Melissei Chinezoaica, Pedro ‘El Chino’ Gomez, a devenit mâna dreaptă a temutei traficante, aflate în fruntea a peste 300 de locotenenţi care se ocupau de vânzarea drogurilor, în stradă, pe motociclete de culoare roşie pentru a se recunoaşte între ei. 

Cu un mod de operare brutal în reglările de conturi, în zona lor de influenţă, poliţiştii au remarcat că a crescut rapid infracţionalitatea, fiind găsite din ce în ce mai multe cadavre.

“Chinezoaica” şi oamenii ei şi-ar fi torturat victimele înainte de a le ucide. Cadavrele erau fie îngropate în deşert, fie lăsate la uşa familiilor. Nici cu propriii subordinaţi nu a fost mai miloasă. Se spune că unuia dintre locotenenţi i-ar fi tăiat mâinile după ce acesta a ameninţat-o că părăseşte cartelul.

Îngrozit de unde s-a ajuns în acţiunile lor,  “Chinezul” a părăsit cartelul, iar atunci când poliţiştii l-au prins a hotărât să le spună anchetatorilor unde se află şi iubita lui. “Chinezoaica” a fost ridicată de pe aeroportul din Cabo San Lucas airport, iar “Chinezul” va beneficia de o reducere a pedepsei, pentru că a ajutat la prinderea ei.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate