Editura Evenimentul si Capital

MAE: Nu plecați din țară fără să vă vaccinați anti-poliomielită! Uite lista țărilor „periculoase”!

Trebuie să vă vaccinați dacă aveți intenția să călătoriți în aceste țări!
Autor: | | 1 Comentarii | 662 Vizualizari

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că răspândirea polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) la nivel internațional constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională.

OMS și specialiștii structurilor de sănătate publică atrag atenția că este obligatorie vaccinarea persoanelor care călătoresc spre Afganistan, Camerun, Etiopia, Guineea Ecuatorială, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Pakistan, Siria, Somalia și Ucraina.

Pentru cetățenii români care nu au fost vaccinați antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia, arată MAE într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă atrage atenție că este obligatorie vaccinarea persoanelor care vin din Afganistan, Pakistan și Somalia. Aceste persoane nu au dreptul să părăsească teritoriul țărilor respective, indiferent de punctul de trecere frontieră (rutier, naval, aerian), fără documentele prin care se atestă vaccinarea antipolio!

În caz contrar, autoritățile de frontieră ale acestor țări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului! Pentru evitarea acestor situații, cetățenilor din țările respective care solicită viza pentru România li se va solicita certificatul de vaccinări internaționale, în care este înregistrată efectuarea vaccinării.

În prezent, nu se solicită vaccinarea obligatorie a cetățenilor din Ucraina care călătoresc spre România sau alte țări.

MAE recomandă călătorilor să consulte paginile de internet www.cnscbt.ro/index.php/ebola-k2, www.insp.gov.ro/index.php/poliomielita, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația de mobil "Călătorește în siguranță", care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ''Un SMS îți poate salva viața!''.

Poliomielita este o boală infecțioasă virală acută, care se răspândește de la om la om, de obicei pe cale fecal-orală.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate