Editura Evenimentul si Capital

MĂSURI DISPERATE în BALCANI. Republica Macedonia construieşte un GARD METALIC la graniţa cu Grecia. MII de ”refugiați” MUSULMANI au început să se organizeze în GRUPURI MASIVE care ȚINTESC ȚĂRI UE

Imigranti ilegali
Autor: | | 5 Comentarii | 2555 Vizualizari

După modelul Ungariei, armata Macedoniei a început să construiască un gard metalic la frontiera cu Grecia, pe unde imigranții se îndreaptă spre Europa de Vest, scrie agenţia Reuters. Soldații au început să înalțe panouri metalice și să desfășoare sârmă ghimpată, construind un gard asemeni celui care a fost ridicat la frontiera Ungariei cu Serbia și Croația pentru stăvilirea afluxului de migranți, relatează un jurnalist al Reuters de la fața locului.

Acum circa o săptămână, presa a relatat că Ungaria a oferit Macedoniei materialele de construcţii şi utilajele necesare pentru a construi un gard la frontieră. Ajutorul oferit de Ungaria Macedoniei include 25 de kilometri de gard de sârmă ghimpată, utilaje, computere şi camere digitale.

Exemplul ungar a fost urmat apoi de Slovenia, care a început de curând să instaleze un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Croaţia.

La rândul său, Austria a anunţat recent că va construi gard metalic pe un segment al frontierei cu Slovenia, în scopul consolidării controalelor la trecerea extracomunitarilor, măsura fiind o premieră în Spaţiul Schengen.

Când Ungaria a ridicat un astfel de gard la graniţa cu România, fostul premier Ponta a protestat. "Povestea asta că Ungaria îşi face gard de jur împrejur denotă un mod de gândire care scoate Ungaria din Europa", a spus Ponta, la Antena 3.

Din 2015, ca urmare a escaladării conflictelor dintr-o serie de țări ale Orientului Mijlociu (OM), Asiei și Africii, a crescut numărul de refugiați care încearcă să ajungă din aceste regiuni în Europa. De la începutul acestui an, numărul de imigranți ilegali a depășit 378.000 și aproape 2.800 de oameni au murit în încercarea de a ajunge în Europa. Pe parcursul acestui an, în Italia au ajuns în jur de 121.000 de refugiați, în Grecia — 310.000, iar prin Macedonia și Serbia trec zilnic până la 5.000 de persoane, care se comasează la frontierele Austriei, Ungariei și Germaniei.

Sute de migranți marocani, algerieni și pakistanezi, blocați la frontiera dintre Grecia și Macedonia, au încercat joi să pătrundă cu forța pe teritoriul macedonean, fapt ce a condus la confruntări cu poliția. Potrivit organizațiilor neguvernamentale, circa 70% dintre migranții care ajung la frontiera greco-macedoneană sunt sirieni sau irakieni.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate