Editura Evenimentul si Capital

Mă gândesc că... m-am enervat!

Autor: | | 3 Comentarii | 1699 Vizualizari

Sunt membru al organizației de ziariști profesioniști din România din 1988. (Organizația era mult mai „bătrână”, de la începutul secolului trecut!) Acum este UZPR și, normal, a mai îmbătrânit și ea odată cu mine.

O vreme am fost și președinta Societății Ziariștilor din România, (organizație sindicală a lucrătorilor din presă), societate membră, din 1945, a OIJ, și nou primită în Federația Internațională a Jurnaliștilor. Cu limbaj din cazarmă vă raportez că am fost aleasă și vicepreședintă a Confederației Balcanice a Jurnaliștilor  (aflată sub umbrela FIJ) și membră în Consiliul director al Asociației Jurnaliștilor Europeni. Ca să zic așa, am ceva experiență, pe baza căreia vorbesc.

În anii 90 ai secolului trecut, România (inclusiv presa de la noi) era privită cu simpatie și încredere. Impresiile oaspeților noștri erau excelente. Impresiile lor ! Pentru că încă de atunci s-au găsit, printre noi, dintre noi, persoane care au umplut de noroi (ca să nu extind paleta coloristică!) oameni și activități, persoane care au simțit rapid de unde vine mirosul fondurilor și o eventuală foncțioară… ( Altă dată, vă povestesc, la o cafea, lucruri concrete ! ) 

Acum, să vă explic de m-am enervat !

Din motive obiective, subiectiv dureroase pentru mine, nu sunt la București. Așa că mă informez de pe unde dă Dumnezeu, prin bunăvoința unor colegi, cu ce se întâmplă la nivelul conducerii extinse a UZPR. (Sigur, mă deranjează că nu primesc și eu informările, ca ceilalți - sau unii?- membri!)

Mă deranjează, și am mai scris, că s-a ajuns prea departe cu „războiul”. Presa traversează o perioadă rea și grea. Media tradiționale stau să sucombe, cele moderne par a fi doar un poligon de încercare pentru mintea noastră, încercări la care ne supun, atât ziariști, cât și condeieri talentați, dar nu ziariști. Multă literatură, mai bună sau mai puțin bună, dar nu presă! Uniunea noastră ar trebui să lupte pentru condiția ziariștilor și pentru presă de calitate. Ar trebui să fim primii care cunoaștem și aplicăm legea. Or, eu nu înțeleg, din comunicatele citite, clar despre ce este scandalul, Dacă chiar este un scandal ! 

Toată lumea știe - și știu și eu!- despre orgoliile dintre generații, dintre presa scrisă și audiovizual, dintre acestea și spațiul virtual, dintre femei și bărbați, dintre acoperiți, descoperiți, îmbrăcați și goi… Dar astea fac farmecul vieții (zicea un clasic)

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2
Tag-uri: gandesc, enervat, uzprStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate