Editura Evenimentul si Capital

M-am înșelat! Ca să-l salveze de la prăbușirea în sondaje Sistemul nu i-a pus la cale lui Klaus Iohannis un atentat dejucat. I l-au adus pe Mohammad Munaf!

Ion Cristoiu
Autor: | | 33 Comentarii | 10037 Vizualizari

După publicarea sondajelor care dezvăluiau prăbușirea în sondaje a lui Klaus Iohannis, am discutat cu un tip mai deștept decît mine, al cărui nume nu vreau să-l dau, ca să nu-l ia la ochi Noua Securitate, despre ce se va întîmpla în perioada următoare.

Cu acest prilej am zis:

 • Divizia Presă a Noii Securități se va strădui să treacă sub tăcere realitatea prăbușirii. După modelul presei comuniste, care avea interzis la necazuri în cel privește pe Nicolae Ceaușescu, Conducătorul fiind binecuvîntat, ca Adam înainte de a nimeri mărul, cu un Rai etern, mărginit, totuși, de zidul de la Tărgoviște.
 • Sistemul va pune la cale ceva menit a-l salva pe Klaus Iohannis.
 • Parcă scriați că e Rață mecanică?Sigur că scriam și o să mai scriu. E Rață mecanică, dar e Rața Lor, și-n veci nu vor vrea să se întoarcă la vremea cînd Traian Băsescu îi călărea. Acum îl călăresc ei pe cel de la Cotroceni.Și ce-ar putea face Sistemul pentru Rața mecanică?Să-i regizeze un atentat, am răspuns, deși, îmi dădeam seama că, la cît de comod e Klaus Iohannis, osteneala unei scăpări viu și nevătămat dintr-un atentat, fie acela și regizat, îl va face să refuze.

  Joi, după amiază, Președinția României a dat publicității acest Comunicat: „Autoritățile statului român au finalizat astăzi demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetățean irakian și american, cu aducerea în țară a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetățeni români, se află în prezent în custodia Poliției Române. Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituțiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Felicit Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, precum și celelalte instituții din cadrul sistemului național de prevenire și combatere a terorismului, care și-au adus contribuția pe dimensiunea externă, pentru ampla operațiune desfășurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni și externi. Efortul autorităților române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovați în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români în Irak, în anul 2005, să își ispășească pedeapsa în România, conform sentinței judecătorești. Reafirm încă o dată sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului.

  M-am înșelat. Nu i-au făcut cadou un atentat. I-au făcut cadou aducerea teroristului Mohammad Munaf, după rețeta folosită de același Sistem în 2009, cînd, pentru salvarea lui Traian Băsescu de la iminenta înfrîngere la scrutin, l-au adus în țară pe Nicolae Popa.

  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: Opinii EVZ

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate