Editura Evenimentul si Capital

Lupta politică din România de azi, faza: „insultat grav dumnezeu mami şi palme cafinè central”. România lui Cristoiu

Autor: | | 1 Comentarii | 2937 Vizualizari

Miercuri, 13 septembrie 2017, în pauza de publicitate a unei emisiuni fără istorie, una dintre acele multe emisiuni numite talk-show-uri, prin care televiziunile de știri umplu spațiul obligatoriu de emisie, în studioul B1 TV, a avut loc un incident.

În termenii unui proces-verbal întocmit de un milițian de pe vremuri, azi polițist cu cont pe Facebook, numitul Mirel Palada l-a agresat fizic pe numitul Mihai Goțiu, la capătul unor altercații verbale.

Redusă la ceea ce este – un fapt omenesc –, întîmplarea de miercuri seara se transcrie astfel: Între doi bărbați (dezbaterile privind Scandalul au trecut sub tăcere faptul că Mihai Goțiu nu e o Ileana Consînzeana care n-a cunoscut păcatul originar, ci ditamai bărbatul, ba chiar, văzut din afară, bine clădit) a avut loc un schimb de cuvinte mai dure. La un moment dat, unul dintre ei s-a îndreptat spre celălalt și i-a administrat un pumn. Celălalt n-a reacționat, cum se întîmplă de obicei în lumea bărbaților, dîndu-i și el un pumn sau măcar un picior. A rupt-o la fugă. Nu știm dacă Mirel Palada ar fi fugit după el. Sigur e că prin intervenția oamenilor de ordine de la B1 TV incidentul s-a încheiat doar cu o buză zdrelită și o zgîrăietură pe picior a victimei.

N-au fost ca în finalurile shakespeare leșuri care să umple podeaua, n-au fost barzi care să cînte victoria lui Mirel Palada. Ca să nu mai spunem că totul s-a încheiat fără ca domnița Nadia Ciurlin, martoră la turnir, să scoată din sutine un trandafir ca să-l arunce, dîndu-și ochii peste cap, cavalerului Mirel Palada. Ce mai încolo și încoace, în sine, incidentul nu merită nici măcar osteneala unui proces verbal din partea unui agent din Poliția locală. Ca acesta sînt mii în România, unele avînd drept rezultat ologirea victimei pe toată viața, dacă nu chiar transformarea în cadavru. Dacă cei doi ar fi fost din altă lume decît cea politică, incidentul s-ar fi rezolvat prin împăcarea părților la un pahar de vin sub protecția neamurilor și vecinilor. Dacă eram în lumea din Nașul, Famiglia lui Mihai Goțiu ar fi ordonat asasinarea și îngroparea într-un picior de pod a lui Mirel Palada. Dacă am fi fost în lumea din Urzeala tronurilor, Casa Goțiu ar fi ridicat la luptă tot Sudul împotriva Casei Palada. Casa alada ar fi ridicat și ea la luptă tot Nordul. Și astfel s-ar fi declanșat un nou război pe teritoriul celor 7 Regate, cu arderi de viu, jupuiri, gîtlejuri retezate de sabie, cu incendieri de case, cu violuri în colectiv, cu neamuri luate în captivitate de o parte și de alta, cu noi împrumuturi la Banca de Fier, la care ar fi participat Mama Dragonilor, Nepătații, Sălbaticii, Fii de al Doilea, tîrfele din toate bordelurile și nu numai, Cîinele, Muntele, Rondul de noapte, totul sfîrșind cu invazia Umblătorilor albi. Sîntem însă în România, țara din care Caragiale și-a extras nemurirea artistică. Prin urmare, un incident de mahala s-a transformat într-un Scandal politicomediatic. Fără a realiza un moment penibilitatea situație, Mihai Goțiu a făcut turul televiziunilor de știri fălindu-se cu buza ruptă și demascînd faptul că înregistrarea camerelor de vederi a trecut cu vederea faptul c-a fost dat și cu capul de masă. Pentru a fi desăvîrșit în penibilul fără margini, Mihai Goțiu a depus plîngere de ultraj. Care va să zică Mirel Palada nu i-a dat un pumn unui bărbat care-l făcea nesimțit, ci ditamai vicepreședintelui Senatului.

Despre presă n-are rost să mai vorbesc. În timp ce prin comentarii toată lumea deplîngea incidentul, invocînd degradarea vieții noastre publice, în realitate, toată lumea s-a bătut să reproducă pînă la greață momentul de cafteală. Cafteala de mahala a intrat rapid în mașinăria politrucistă de produs neghiobii din credința că ele aduc capital electoral.

PNL, marele partid de Opoziție, cel care pretinde că vrea să guverneze România, a făcut din ea problema numărul unu a României lui 2017. La o conferință de presă, Ludovic Orban, președintele partidului, acuzat PSD c-a pus la cale cafteala de la B1tv, în cadrul unui plan mai vast de snopire în bătaie a Opoziției de către Putere. În această perioadă Ucraina a interzis prin lege învățămîntul în limba română, apar de la o zi la alta dezvăluiri scandaloase despre spionarea populației de către SRI în numele Siguranței naționale, România cumpără armament de 5 miliarde de dolari, state din Occident ne-au anunțat să ne luăm rămas bun pentru totdeauna de la spațiul Schengen. Și liderul principalului partid de Opoziție, cel care se pretinde de pe acum a fi premier, consacră o întreaga conferință de presă unui incident de mahala, dîndu-i conotațiile halucinante ale unei confruntări politice între Stînga și Dreapta? Potrivit lui Ludovic Orban nu Mirel Palada i-a dat un pumn lui Mihai Goțiu, ci PSD. Și nu Mihai Goțiu s-a ales cu buza ruptă, ci întreaga Opoziție! E o noutate politizarea caftelei de maidan? Firește că nu.

Cu ceva timp în urmă, sub titlul un Proces politic amoros am publicat un eseu despre un moment caragialean asemănător din Istoria politică a României.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate