Editura Evenimentul si Capital

Luna mai 2016: un sibian a fost amendat pentru că nu și-a curățat trotuarul de zăpadă

Autor: | | 1 Comentarii | 678 Vizualizari

În cursul zilei de ieri, 26 mai 2016, un sibian a primit prin intermediul Poștei un proces-verbal prin care Poliția locală Sibiu constată că cetățeanul nu și-a curățat zăpada de pe trotuar.

Sibianul respectiv a fost sancționat contravențional cu suma de 100 de lei, redusă la 50 de lei dacă va fi plătită în termen de 48 de ore. Mai mult, sibianul amendat în buza verii pentru deszăpezire, nici măcar nu are trotuar în fața casei. ”Noi nu avem front stradal. Avem cale de acces, iar casa noastră este în spate, după alte două case cu front stradal, case cu alți proprietar. Oricum, trotuarul din fața căii de acces este curățat de mine continuu”, precizează tânărul sibian amendat de Poliția Locală Sibiu. Deocamdată, nu știe dacă va plăti amenda sau o va contesta.

”Există foto”

Procesul verbal întocmit de agentul constatator Aurel Moldovan poartă data de 10 mai 2016. După cum se arată în document, fapta contravențională a fost constatată acum patru luni, mai precis pe 26 ianuarie 2016, la ora 09:35. Atunci, polițistul local a constatat că ”nu a curățat zăpada depusă pe trotuarul din fața imobilului pe care îl deține pe strada Lungă. Există foto”, mai scrie reprezentantul Poliției locale Sibiu. Cel amendat ”nu se află de față la întocmirea procesului-verbal” și nu există martori deoarece ”persoanele de față refuză calitatea de martor”.

Amenda e în termen

Sancțiunea aplicată de polițistul local are la bază hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 210 din 2001 (republicată în urma mai multor modificări). În cuprinsul respectivului act nu se face nicio referire clară la perioada de timp în care poate fi întocmit un proces-verbal după constatarea contravenției. Singurele termene amintite fac referire mai degrabă la perioada în care procesul verbal trebuie comunicat după întocmire și nu după data constatării. ”Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului. Comunicarea se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia (sic!)”, se arată la articolul 28 al hotărârii respective. La articolul 29 al aceleiași hotărâri se face referire tot la termenul de o lună. ”În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum și a înștiințării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii”. Cu toate acestea, potrivit legislației naționale (OG nr.2/2001), amenzile pot fi aplicate în cel mult șase luni ”de la data săvârșirii fapte”, prin aplicare înțelegându-se încheierea procesului-verbal de către agentul constatator.

Amenzi pentru deszăpezire, mai rar

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate