Editura Evenimentul si Capital

LUMINI ȘI UMBRE. Raed Arafat, despre intervenția de la Colectiv: ”Bucureștiul a făcut față la o situație care ar fi îngenuncheat foarte multe capitale europene”

Lumini și Umbre
Autor: | | 0 Comentarii | 443 Vizualizari

Deși a primit un val de critici în legătură cu transferul răniților la spitalele din străinătate, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat, în interviul acordat jurnalistului Dan Andronic și difuzat în emisiunea ”Lumini și umbre” de la B1TV, că modul în care s-a intervenit poate fi comparat cu un caz asemănător, care a avut loc în Statele Unite.

”Din punctul meu de vedere, a fost o intervenție adecvată pentru situația respectivă. Eu am comparat-o inclusiv cu intervenții similare care s-au întâmplat în alte țări și am luat, de exemplu, o intervenție din State, pe un incendiu din discotecă, unde au fost 90 de decedați la fața locului, patru decedați la spital și peste 200 de răniți. Acolo s-au concentrat 64 de ambulanțe, am găsit raportul și am avut ocazia să discut la Bruxelles cu cineva care lucrează la NATO, care a fost printre pompierii care au fost la intervenția respectivă.  Noi am reușit să concentrăm într-un timp relativ scurt,  pentru o siutație din asta, 57 de ambulanțe plus mașinile de dezastre, din care trei aveau câte patru tărgi, ceea ce înseamnă fiecare cât patru ambulanțe, ca și capacitate de transport. Reacția a fost una adecvată. După asta, partea de spitale și partea de transfer la spitale. Cu siguranță că Bucureștiul a făcut față la o situație care ar fi îngenuncheat foarte multe capitale europene și nu numai, pentru că a fost nu numărul mare de 184 de prezentări deodată, nu numărul internaților, de 146, care după asta a ajuns la 152, ci mai degrabă problema celor 88 care erau intubați, ventilați în prima zi, și pentru care trebuia să găsești locuri și care au specificul de a fi cu arsuri, cu arsuri interne, foarte grave, unii dintre ei cu traumatisme, erau călcați și necesitau clar terapie intensivă. Asta a fost presiunea majoră. Până la ora 3-4 dimineața situația era stabilizată și niciunul care trebuia ventilat nu era fără ventilator lângă el. Eforturile care s-au făcut, de a muta ventilatoare de la spitale care nu sunt de urgență, către spitale de urgență, ar fi fost făcut în orice capital”, a descris  Raed Arafat modul de intervenție în cazul tragediei de la Clubul Colectiv

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate