Editura Evenimentul si Capital

Lumina Sfântă a Învierii de la Ierusalim a ajuns în România | VIDEO

Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim
Autor: | | 4 Comentarii | 3893 Vizualizari

Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim. Patriarhul Teofil al III-lea a împărţit Lumina Sfântă sutelor de pelerini din biserica Sfântului Mormânt.

Update 20.10: Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, sâmbătă, cu un avion special, de o delegație a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

"Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne amintește că trebuie să umblăm ca niște fii ai Luminii, să părăsim faptele Întunericului și să îl urmăm pe Dumnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frică de Dumnezeu au agonisit-o în acest răstimp al păresimilor rugându-se mai mult, făcând fapte bune, plângându-și păcatele și iubindu-l pe Dumnezeu. Cei care sunt fii ai Luminii au astfel de fapte, care îi pregătesc pentru întâmpinarea acestei mari sărbători. (...) Să iertăm toate pentru Înviere. Hristos a Înviat!", a spus arhiepiscopul, care a precizat că Lumina de la Sfântul Mormânt este adusă pentru al 8-lea an consecutiv în România, potrivit Agerpres.
 
Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală, de la ora 24,00. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania și Banat cu două avioane de mici dimensiuni — la Satu Mare (cu escală la Sibiu și Cluj-Napoca) și Timișoara. Un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova și Bucovina.
 
Ritualul vechi de peste 1.200 de ani este considerat de către Biserica Ortodoxă "o minune publică", întrucât este văzută de toată lumea. Flacăra se aprinde numai la ortodocşi, "ca o dovadă incontestabilă că numai ei păstrează dreapta credinţă apostolică", după cum spun preoţii. Tradiţia situează la Sfântul Mormânt ultimele episoade ale patimilor lui Hristos, crucificarea sa, punerea sa în mormânt şi Învierea.

Citește și: Se aprinde miraculos. Există un seceret al Luminii SFINTE? | VIDEOProcesiunea pentru coborârea Luminii Sfinte a început la Ierusalim în jurul orei 13.00. Biserica Sfântului Mormânt a fost înconjurată de trei ori, după care Patriarhul Ierusalimul, însoţit de mai multe delegaţii, s-a îndreptat spre Sfântul Mormânt, trecând printre cei aproape 5.000 de oameni, care au reuşit să pătrundă în biserică, relatează Mediafax.

După doar cinci minute de rugăciune, Patriarhul a ieşit cu Lumina Sfântă pe care a împărţit-o credincioşilor adunaţi în biserică. Acest obicei sfânt nu a fost lipsit de pericole. Credincioșii aflați în Ierusalim mai că s-au călcat în picioare pentru a-și aprinde lumânările. Clopotele au bătut minute în şir timp, în care focul sfânt a ajuns la toţi cei veniţi la slujbă de la Ierusalim.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate