Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. Interviu cu NOUL PREȘEDINTE liberal, Ludovic Orban: „Partidul a fost în STARE de ȘOC, după alegerile din 2016” | Puterea cuvântului

Ludovic Orban
Autor: | | 4 Comentarii | 2571 Vizualizari

Ludovic Orban a câștigat, sâmbătă, șefia PNL la un scor de trei ori mai mare față de contracandidatul său, Cristian Bușoi. Într-un interviu acordat Evenimentului zilei, noul președinte al liberalilor vorbește despre șocul prin care a trecut partidul după parlamemntare, despre reformele absolut necesare care urmează în PNL, dar și despre marile sale dezamăgiri în politica post-decembristă

 Evenimentul zilei: Care este planul dumneavoastră politic?

- Ludovic Orban: Să transform PNL în cea mai serioasă și cea mai puternică forță de dreapta. În timp ce pe stânga întotdeauna a fost avatarul Partidului Comunist, indiferent cum s-a numit el - FSN, PDSR, PSD, pe dreapta nu s-a constituit o forță solidă, autentică. Cred că PNL va deveni această forță politică de dreapta care va învinge PSD, pentru că prea mult am sărit pe piciorul stâng.

Spuneați că PNL se concentrează să arate oamenilor că au fost păcăliţi de PSD. La votul final pentru Legea salarizării, de exemplu, deputaţii liberali au fost și ”pentru”, și ”împotrivă” sau s-au abţinut.

L.O.: Nu s-a putut lua o decizie în biroul politic al PNL pentru că nu s-a întrunit cvorumul.  O parte dintre colegi nu au venit și nu s-a pututl lua o decizie politică care să fie aprobată la nivelul grupurilor parlamentare. Dar astfel de mici stângării vor dispărea din viața partidului.

Ați spus și că nu trebuie să existe niciun blat cu PSD.

L.O.: Una înseamnă o negociere transparentă, pentru ocuparea unor funcții publice , conform legii și conform algoritmului politic,  și mă gândesc la SRR sau SRTV, și alta înseamnă negocieri netransparente, care să împiedice anumite organizații sau anumiți membrii să facă opoziție cu adevărat, să atace PSD atunci când greșește și asta pentru interese mai mult de natură personală. Blatiștii nu vor avea loc în PNL.

Deci îi dați afară din partid?

L.O.: Sau își vor pierde pozițiile pe care le dețin, în cazul în care sunt consilieri județeni, de exemplu,  care nu votează conform deciziilor partidului, care nu fac opoziție, care nu susțin proiectele liberale.

Ați câștigat alegerile la un scor de 3 ori mai mare față de contracandidatul dvs. Cum catalogați afirmația lui Cristian Buşoi că are o capacitate mai bună decât dvs. de a face o echipă mai unită?

L.O.: Neinspirată. Echipa mea e întregul PNL. Totdeauna am fost om de echipă, mi-am apărat colegii. M-am bătut pentru PNL chiar și atunci când eu nu aveam nimic de câștigat sau când o parte din conducerea partidului nu numai că nu mi-a recunoscut meritele, dar mi-a cauzat retrogradări nemeritate. Cu toate astea am rămas alături de partid și întotdeauna am fost fair play. Toți colegii de partid știu foarte bine despre mine că respect orice înțelegere, că dacă am bătut palma cu cineva devine un angajament personal, și când mă bat pentru un coleg de-al meu mă bat ca și cum m-aș bate pentru mine. Cred că astea sunt lucruri care cacacterizează într-un fel spiritul de echipă.

Competiția care a existat în PNL pentru ocuparea funcțiilor de conducere va lăsa vreo urmă?

L.O.: Eu nu am tolerat niciodată delictul de opinie în partid. Orice membru al partidului are dreptul la orice fel de poziție, orice fel de opinie și la orice fel de vot. Nimeni nu va avea repercursiuni datorită poziționării politice pe care o are.

Obiectivele dvs. declarate sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare şi formarea Guvernului de către PNL. Dar cum recâștigați electoratul pierdut?

L.O.: Simplu: îmbunătățirea comunicării și reprezentarea autentică a celor care ne împărtășesc ideile, valorile, principiile care stau la baza dreptei liberale.

Mai exact, cum îmbunătățiți comunicarea?

L.O.: Mă simt foarte bine între oameni, am cunoscut personal zeci, sute, mii de oameni, în toate acțiunile, campaniile, evenimentele  la care am participat relaționez foarte ușor cu oamenii, sunt foarte receptiv, accesibil, oricine poate să vorbească cu mine. Iar acest stil  pe care îl am de apropiere efectivă de oameni  o să-l imprim tuturor colegilor mei. Nu voi accepta stilul ăsta care s-a cam format din păcate după Revoluție, tipul acesta de politicieni care promit în campanie luna de pe cer și după aia oferă oamenilor praful de pe tobă, care se ascund după ce sunt aleși, nu mai sunt accesibili, nu-i mai primesc pe oameni, nu se mai implică în revolvarea problemelor, care au obiceiul ca în loc de realizări să transmită mesaje propagandistice. Voi impune stilul meu la toți acei liberali care vor înțelege că oamenii au nevoie de o altă poziție a celor pe care îi aleg în raport cu ei.       

”Partidul a fost în stare de șoc, membrii partidului fiind foarte nemulțumiți, frustrați, dezorientați” 

Ce reforme considerați că sunt absolut necesare în PNL?

L.O.: Unu: instituirea meritocrației. E nevoie de stabilirea unor proceduri și criterii clare pe baza cărora membrii PNL să fie susținuți și promovați în funcții. Doi: asigurrarea unei depline libertăți de opinie în PNL. Și trei: schimbarea mecanismului de luare a deciziilor, în sensul că deciziile să nu mai fie luate numai într-un cerc restrâns, la București. Deciziile trebuie luate cu consultarea amplă și largă a bazei PNL, adică a primarilor, a președinților de organizații locale, a acelor colegi ai noștri care sunt cel mai aproape de fierul ierbii, de comunitățile locale și știu foarte bine pulsul din aceste  comunități.

Atât? Din 2014 încoace, PNL a reușit să piardă cam jumătate din electoratul presupus.

L.O.: Evident, avem nevoie de o îmbunătățire a reprezentării noastre în spațiul public, de a aduce oameni noi, competenți, care să aibă mesaje serioase de transmis către cetățeni. Suntem forța de opoziție care poate să frâneze abuzurile și derapajele actualului partid de guvernământ și țin foarte mult la o atitudine verticală, demnă, de opoziție clară și tranșantă față de tot ce face rău actualul guvern.

Privind înapoi, la perioada USL, cum se împacă liberalismul cu socialismul? A fi de drepta nu înseamnă și refuzul oricărei forme de socialism?

L.O.: Sunt singurul membru al Delegației Permanente a PNL care a votat împotriva acestei alianțe nenaturale, acestei asocieri cu actualul partid de guvernământ. Mai mult decât atât, aproape trei ani de zile cât a funcționat USL-ul eu am fost un critic constant al deciziilor și acțiunilor politice ale PSD și uneori și ale USL, în ansamblu său. "Marțea Neagră", Roșia Montană, etc. - toate pozițiile mele publice sunt cunoscute. Nu m-am simțit deloc conformabil în această alianță, care nu a făcut bine decât socialiștilor, comuniștilor și care a făcut foarte mult rău PNL-ului și dreptei în ansamblu.

Pe seama cui sau a ce puneți declinul PNL?

L.O.: Principala problemă pe care am avut-o în partid este că nu am desăvârșit fuziunea cu PDL repede și nu am organizat alegeri în partid. Asta a permis menținerea unei granițe invizibile între grupările celor două foste partide. Vă aduc aminte că o lungă perioadă am stat cu copreșetinți. Și practic s-au făcut alinieri în spatele fiecărui copreședinte, iar osmoza care trebuia să se producă între membrii celor două partide a durat foarte mult. Apoi, nu au fost alegeri. S-a mers cu cei care erau numiți deja în funcții de la nivel național până la nivel local, nu cu oameni care să fie legitimați prin vot de baza PNL. Acest lucru a dus la un leadership lipsit de legitimitate, lipsit de credibilitate și care nu a avut capacitatea să ia deciziile potrivite pentru partid. De asemenea, am avut și probleme de identitate și de pozițiomare politică în raport cu actualul partid de guvernământ.

Să înțeleg că vă pregătiți iar de alegeri?

L.O.: Vom avea condiceri legitime la toate nivelele, de asemenea vom avea definită clar moțiunea câștigătoare, identitatea politică, poziția politică a PNL, reprezentarea părții din societate care își dorește un partid de dreapta puternic, care să asigure dezvoltare, modernizare, o creștere economică solidă, bazată nu doar pe creșterea artificială a cererii, ca urmare a majorării salariilor în sectorul bugetar și a pensiilor, fără să existe în realitate suport economic.

Subliniați identitatea liberală. Credeți că amețeala doctrinară a partidului explică inclusiv absenteismul și deruta alegătorilor?

L.O.: Foarte mulți oameni care au fost alături de noi de-alungul timpului, care nu sunt de acord cu avatarurile partidului comunist și care și-au dorit un partid de dreapta, nu au mai venit la vot pentru că nu s-au simțit reprezentați. Nu au văzut în PNL forța politică care să-i poată reprezenta, care să le pună în practică obiectivele, interesele, aspirațiile. Asta vreau să devenim: un partid, care prin toată acțiunea sa politică, toate mesajele pe care le transmite, să reprezinte partea dinamică a societății, partea sănătoasă, oamenii care trăiesc din munca lor, din fructificarea proprietății, oamenii care muncesc, care creează, care inițiază, care construiesc, produc, realizează servicii pentu ceilalți.

Ați spus că vă doriți un partid care să reprezinte ”toţi oamenii cinstiţi, cu şapte ani de acasă, cu frica lui Dumnezeu”. Ceilalți, care au alte afinități politice, nu se încadrează în descriere?

L.O.: Păi i-am descris pe cei care reprezintă majoritatea covârșitoare a populației. PNL nu poate să încurajeze lenea, să-i încurajeze pe aceia care beneficiază de drepturi care nu li se cuvin, pe profitorii de drepturi, pe toți aceia care nu încearcă să se realizeze în viață prin munca lor, prin efortul pe care îl depun, prin calitățile lor. E o declarație cât se poate de corectă și normală.

Fostul preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, s-a declarat rezervat în privința capacității PNL de a-şi reveni după Congres?

L.O.: Nu știu dacă mai este membru al PNL. Eu nu l-am mai văzut implicat. Pentru mine membru este unul care e implicat în viața partidului, care participă la dezbatere, care e implicat în campaniile electorale, nu tot felul de guru care își mai dau cu părerea despre partid. Cred că despre PNL trebuie să-și dea cu părerea acei oameni care într-adevăr cunosc și sunt zi de zi alături de colegii lor și care se bat pentru ideile liberale. Eu sunt foarte încrezător în viitoul PNL și în șansa PNL de a câștiga viitoarele alegeri.

Rezultatele alegerilor parțiale vi se par încurajatoare?

L.O.: După alegerile parlamentare, cam vreo lună și jumătate-două, partidul a fost în stare de șoc, membrii partidului fiind foarte nemulțumiți, frustrați, dezorientați.  Dar pe măsură ce s-a declanșat campania pe alegeri interne și pe măsură ce candidații la diferite funcții au început să meargă în filiale, să se reîntrunescă forurile statutare ale partidului, să li se dea membrilor partidului dreptul de a-și alege conducătorii și liderii, partidul a revenit la viață și s-a și văzut. Am avut un scor de peste 30% la aceste alegeri, am câștigat 16 sau 17 primării, printre care primăria Târgu Jiu, Râșnov. Asta arată că PNL nu numai că nu s-a predat, ci luptă și e capabil de victorie.

”Am eșuat în în realizarea unei infrastructuri moderne compatibile cu UE, Sănătate și Educație”

În jurul nostru domnesc stagnarea şi deziluzia, începuturile neterminate, politica murdară, manipularea televizată. Lipsește o viziune, lipseşte harta viitorului. Cum evaluaţi, fără menajamente, cele mai bine de două decenii de libertate din viaţa noastră?

L.O.: Știți cum e, la inundații când dă viitura aduce și gunoaie. Până se retrag apele și până apele bogate să fertilizeze solul și solul să rodească trece o perioadă. Simt semnele unei politici în curs de schimbare, simt că la cetățeni există o  mai mare exigență și o mai mare presiune a opiniei publice asupra prestației oamenilor politici. Sunt încrezător că democrația în România va avea roade, că oamenii vor alege cu mai multă atenție, cu mai multă exigență, cu mai multă precauție și mai ales nu-i vor lăsa pe cei care i-au ales fără să-i preseze, fără să-i tragă de mânecă atunci când greșesc, fără să reacționeze atunci când se produc în mod evident abuzuri din partea celor care se află la Guvern.

Într-adevăr, am avut și în ianuarie semne clare că victoria în alegeri nu acordă o putere absolută.

L.O.: Să ne aducem aminte și de protestele masive împotriva proiectului Roșia Montana, am avut reacții după Colectiv, manifestațiile împotriva Ordonanței 13. Există un public care începe să privească cu mult mai multă atenție asupra a ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise din cabinetele puterii și care dorește cu adevărat să schimbe relația dintre alegători și cei aleși.

România ar fi fost o țară ideală pentru investitori, iar noi am fi avut locuri de muncă şi salarii mai mari şi am fi circulat pe mii de kilometri de autostradă. Asta, bineînțeles, dacă promisiunile electorale ale partidelor din ultimii 27 de ani, ar fi fost puse în practică de politicienii care au ajuns pe rând la guvernare. E o problemă de sistem, rea-voință sau neputință de ne mișcăm cu viteza melcului?

L.O.: Sunt multe lucruri care s-au realizat. Oriunde te duci în țara asta vezi apă, canal, drumuri asfaltate, inclusiv în mediul rural, s-au construit case noi, s-au născut învestiții foarte multe care generează profit. Sigur că ele sunt repartizate dezechilibrat, dar a venit valul investiținal. E adevărat și că am eșuat în câteva lucruri: în realizarea unei infrastructuri moderne compatibile cu UE, în realizarea unei infrastructuri educaționale și mai ales a unui sistem de educație adaptat societății democratice, competitive, și încă batem pasul pe loc și nu facem progrese în ceea ce privește sistemul de sănătate.

Dar nu tocmai Educaţia, Sănătatea și Infrastructura sunt pilonii fundamentali ai unei societăți?

L.O.: Fără discuție. Și aici trebuie începută o dezbatere și calitativă asupra sistemului de educație. Ar trebui să ne intereseze nu numai să asigurăm nu știu cât din PIB, ci și pe ce dai banii și rezultatul procesului educațional, cât de adaptați și cât de pregătiți sunt absolvenții ca să facă față competiției în domeniul în care s-au pregătit și au învățat. Cât de adaptat realității este sitemul de educație din România, cât de ancorat în concret, în viața de după absolvire. Ori lucrurile astea au cam trecut în plan secundar dezbaterii referitor la Educație. Și în Sănătate sunt multe lucruri care trebuie abordate cu responsabilitate.

Vă gândiți să și faceți ceva concret în acest sens?

L.O.: Unul din principalele obiective pe care le am este revitalizarea comisiilor de specialitate ale partidului, o reconectare a partidului și a acestor comisii de specialitate pe domenii cu tot ce înseamnă experți, oameni care dețin competențe , care au viziune, chiar și din afara partiduluim, pentru a pregăti și a adapta programul de guvernare care să dea răspunsul la marile provocări ale societății românești.

Nu de puține ori am auzit spunându-se că politicienii de acum sunt cei mai incompetenţi, mai lacomi şi mai aroganţi din istoria României. Astăzi constatăm într-adevăr că industria este lichidată, agricultura e la pământ, sistemul de sănătate în colaps, învăţământul în criză etc.

L.O.: Nu-mi plac etichetările globale. Sunt oameni care au făcut lucruri bune și oameni care nu au făcut lucruri bune. Oameni care au stat degeaba în funcțiile publice pe care le-au deținut, dar și oameni care chiar s-au străduit să aibă realizări. Nu aș privi atât de dramatic acest peisaj. În mod evident calitatea prestației oamenilor care sunt implicați în viața publică trebuie să crească. La fel și exigența modului în care sunt judecați și evaluați de către oamenii care i-au ales. Oamenii să nu se mai lase vrăjiți de discursuri frumoase și promisiuni care nu au suport în realitate, să fie mult mai circumspecți și să ceară de la cei care le cer votul programe serioase, și mai ales argumente pentru susținerea programelor respective.

În altă ordine de idei, nu se mai pot câștiga alegerile doar cu vorbe frumoase?

L.O.: Nu. Oamenii sunt atenți la promisiuni concrete. Marea problemă pe care le-am avut noi în campania de parlamentare a fost că nu am făcut angajamente concrete, pentru diferitele chestuni sociale, spre deosebire de adversarii noștri, care au promis marea cu sarea pe gratis. Mai aveau puțin și promiteau ce or să facă 100 de ani de-acum încolo numai ca să le ia votul oamenilor. Timpul va dovedi în ce măsură promisiunile formulate de cei care se află astăzi vremelnic la putere sunt sau nu realizabile. Noi știm foarte bine că nu sunt realizabile și că au fost niște minciuni gogonate care au avut un singur scop, să asigure majoritatea de guvernare pentru PSD și pentru aliați.

„Nu aș fi crezut niciodată să-l văd pe Călin Popescu Tăriceanu  în postura de servant al cooperativei vechililor roșii” 

Vă simțiți parte a eșecului oamenilor politici?

L.O.: Nu, sub nicio formă.

Vă reproșați ceva, ca om politic?

L.O.: Nu am ce să-mi reproșez. Am slujit intereseul public cu devotament și cu dedicare. În momentul în care am deținut orice funcție publică am pus în prim-plan servirea cetățeanului și m-am străduit cu toate puterile și resursele mele să realizez ceea ce am promis. 

Ce nu aţi face niciodată în politică?

L.O.: Nu aș minți, nu aș promite lucruri care nu sunt realizabile, nu aș trăda niciodată oamenii care mi-au încredințat votul, nu aș avea o agendă ascunsă, nu aș încerca să manipulez oamenii.

Ca politician, care considerați că e cea mai mare realizare a dvs. de până acum?

L.O.: Am multe realizări. Nu m-a schimbat puterea. Nu m-a corupt. Am rămas la fel de normal, modest, simplu și deschis față de aoameni și după ce am deținut funcții publice importante.

Ați avut vreun moment în care ați dorit să plecați din PNL?

L.O.: Am avut multe momente în care conducerea partidulul m-a nedreptățit și a luat niște decizii care au fost contrare voinței mele. Eu am intrat în PNL din convingere, din respect față de înaintașii noștri și cu dorința și obiectivul de a folosi ideologia liberală pentru a transforma în bine România.   

Cum ați trăit perioada drumurilor la DNA?

L.O.: Am fost profund nedreptățit. Sunt un om care în 27 de ani nu am fost nici măcar suspectat că aș fi săvârșit vreo faptă de corupție. Cei care au lucrat cu mine și care mă cunosc știu că am fost un exemplu de legalitate, de corectitudine, de cinste și de modestie în virarea funcției publice. Evident că am fost nedreptățit de faptul că s-a făcut un dosar penal pentru o faptă care nu există. Dar cu toate astea am făcut ceea ce am considerat eu că este normal și până nu am obținut achitarea de către instanța de fond, am făcut un pas în spate.

Credeți că scopul dosarului a fost să vă scoată din cursa pentru Primăria Capitalei?

L.O.: Nu știu dacă ăsta a fost scopul, dar ăsta a fost efectul. Nu am stat să cercetez de unde a plecat și cine a decis.

Ce v-a învățat politica?

L.O.: Că minciuna are picioare scurte, de exemplu. Că este bine să spui ce gândești și să și faci ce spui. Am învățat că deși toți se spun că pierzi daca spui adevărul, dacă ești corect și îți exprimi convingerile cu siguranță câștigi pe termen mediu și lung.

Care au fost pentru dvs. marile dezamăgiri în politica post-decembristă?

L.O.: Confiscarea Revoluției de grupul Iliescu, care a împiedicat democratizarea României și înscrierea rapidă pe traiectoria occidentală. Apoi, am sperat ca în 1992 să câștigăm alegerile și nu am reușit. După aia, când am câștigat alegerile, m-a dezamăgit faptul că am fost într-un conglomerat extrem de eterogen, care nu a avut capacitatea să fixeze iremediabil pilonii democrației și ai capitalismului în România. Am avut dezamăgiea cumplită ca în 2.000 să fie în turul doi Iliescu și cu Vadim. Urmează marea dezamăgire a USL-ului și mare parte din ceea ce e PSD-ul astăzi i se datorează și faptului că a fost recredibilizat și adus la putere cu ajutorul celor care au condus PNL. Tot la capitolul dezamăgiri: nu aș fi crezut niciodată să-l văd pe Călin Popescu Tăriceanu  în postura de servant al cooperativei vechililor roșii. 

Cum comentați scandalul Dragnea-Grindeanu?

L.O.: Pur și simplu sunt niște mofturi ale lui Liviu Dragnea, care vrea să controleze tot în actul de guvernare și în momentul în care premierul sau vreun ministru îndrăznește să aibă o inițiativă fără să ceară voie de la stăpânire reacțioează foarte urât. Nu poate să depindă stabilitatea guvernamentală și politică a României de mofturile unui singur om. Asta arată cât de vicios este partidul de guvernământ și câtă lipsă de democrație și de normalitate este în actualul partid de guvernământ.

Care credeţi că mai este rolul monarhiei în România modernă?

L.O.: Dacă rezolvă problema succesiunii poate să joace în continuare un rol foarte important. Eu am fost adeptul monarhiei. Dacă majestatea sa, pe 23 ianuarie, ar fi venit și ar fi apărut la televiziunea publică să spună că s-a întors și să revenim la vechea Constituție, soarta României ar fi fost cu totul și cu totul alta și am fi fost mult mai departe decât suntem astăzi.

Credeţi că duce lipsă Casa Regală de un lider care să le confere românilor sentimentul de continuitate?

L.O.: Aș prefera să nu fac astfel de considerații din respect pentru Casa Regală.

Cum credeţi că vor judeca perioada postdecembristă urmaşii noştri de peste o sută de ani?

L.O.: Depinde de istorici, de cei care vor scrie istoria. Întotdeauna istoria are și lumini și umbre. E adevărat că lucrurile bune le-am făcut mult prea încet, cu multe poticneli, prea multe răzvrătiri, dar abia aștept să le facem mult mai repede și cu mult mai multă hotărâre.Tag-uri: orban, psd, pdsr, fsn, pnl, pdl

Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 06:38 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 22:00 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate