Lucrurile pe care NU TREBUIE să le faci atunci când „prepari” ouă

Lucrurile pe care NU TREBUIE să le faci atunci când „prepari” ouă

Modul în care prepari ouăle este semnificativ, după cum precizează gastronomii.

„Ouăle jumări pot să fie zemoase şi fără să fie necesar adaosul de smântână sau lapte, însă trebuie să ştii cum să le faci”, nota Huffington Post.

Este de preferat

Publicaţia citată a abordat nu demult extrem de serios acest subiect şi a realizat o listă cu cele mai frecvente greşeli pe care trebuie să le eviţi atunci când faci omletă sau ouă jumări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare: Nu găti ouăle la foc mare, deoarece va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor; Nu le ţine pe foc prea mult timp; Nu uita să le amesteci, deoarece riscul de a se forma bucăţi mari de ou este unul mult mai mic; Nu adăuga lichid, deoarece smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă; Foloseşte tigaia cu dimensiunea potrivită (este important să nu foloseşti o tigaie uriaşă atunci când prepari doar două ouă, la fel cum este de preferat să eviţi tigaia mică dacă găteşti o porţie mare de ouă jumări); Ouăle trebuie bătute mult timp; Ouăle nu se bat decât înainte de a fi turnate în tigaie; Ouăle se condimentează doar la final! Celebrul bucătar Gordon Ramsay susţine că este de preferat să adaugi sarea chiar înainte de a le lua de pe foc: „Dacă o foloseşti de la început, sarea poate să dea un aspect apos şi ouăle îşi pierd din strălucire”.