Editura Evenimentul si Capital

Lucrarea științifică a premierului, de negăsit. Grindeanu este bântuit de o „carte fantomă”, tipărită la cererea tatălui

Nicolae Grindeanu își îmbrățișează fiul, Sorin, ajuns premier al României
Autor: | | 4 Comentarii | 2329 Vizualizari

Cartea premierul Sorin Grindeanu râmâne în continuare de negăsit. Jurnaliștii de la Pressone au mers pe urmele cărții în Caransebeș, orașul în care s-a aflat editura la care premierul susține că și-a publicat lucrarea. Au reușit să afle că editura a aparținut unui fost milițian și mai apoi fiului acestuia, președintele TSD Caransebeș, dar nimeni încă nu a văzut cartea.

Potrivit CV-ului lui Sorin Grindeanu, cartea pe care o caută toată lumea se intitulează “Integrala Lebesgue- Radon în raport cu o măsură complexă” și a apărut la editura Ionescu din Caransebeș - orașul său natal. Numai că această carte nu poate fi găsită în nicio bibliotecă de mai bine de trei luni. La începutul lunii martie, premierul posta pe pagina sa de Facebook coperțile cărții sale de matematică, iar în fotografii apăreau și ISBN-urile publicației. ISBN-ul este un cod unicat dat de Biblioteca Națională oricărei cărți care apare în România, dar care este valabil la nivel mondial. Este practic un CNP al cărților.Cartea premierului, același cod ca o lucrare legionară

În România, editurile solicită Bibliotecii Naționale serii cu indicative de coduri, un soi de CEC-uri în alb, cu ajutorul cărora să-și indexeze cărțile aflate în planul editorial sau cărțile care ar putea apărea, și pentru care trebuie să emită intenții de publicare. În perioada 2000-2002, potrivit informațiilor oferite de Biblioteca Națională, Editura Ionescu a solicitat și a primit 30 de coduri ISBN: 10 coduri sub indicativul 973- 99804 și 20 de coduri sub indicativul 973-8245, scriu cei de la Pressone. Acesta din urmă este rădăcina ISBN-ului care, în mod ciudat, apare de trei ori în arhivele bibliotecilor românești, cu toate că un cod, odată alocat, nu poate identifica decât o singură carte. Cu același ISBN publicat de premier mai apar două cărți, una legionară și celaltă este o momografie a comunei Obreja, localitatea lipită practic de Caransebeș. Ziariștii au reușit să găsească primele două cărți și chiar să stea de vorbă cu autorul uneia dintre ele, dar nici urmă de cartea premierului Grindeanu.

Grindeanu a ales o editură din Caransebeș, deși se mutase de 10 ani din oraș

Prieteniile din Caransebeș pot oferi totuși o pistă de lucru. În micul oraș din Banat a existat o singură editură și tipografie, Ionescu, cea la care susține premierul că a publicat și el cartea. Adrian Ionescu a fost milițian până în 1983 și apoi avocat. În 1991 a înființat editura Ionescu, dar firma a rămas tot timpul mică cu 3-4 angajați. În anul 2002, când premierul susține că și-a publicat cartea editura avea 4 angajați și datorii de 60.000 de lei. În 2007 patronul editurii a murit după ce a suferit un infarct și firma a fost preluată de fiul său, care a închis-o însă în 2009, din cauza pierderilor. El este cel care a povestit cum a ajuns Grindeanu la editura familiei sale, deși era mutat în Timișoara de aproape 10 ani.

Patronul „a dispărut” după ce a promis că va arăta cartea

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate